Annons:

Vimmerbyungdom döms – hade trimmad A-traktor

Ännu en ung Vimmerbybo döms för att ha kört med en trimmad A-traktor. Det var den 9 november som ynglingen blev stoppad.
Han straffas med 1 500 kronor i dagsböter.

Annons:

Vimmerbybon, som är i 15-årsåldern, blev stoppad på Södra Industrigatan i november förra året. När han stoppades visade det sig att hans A-traktor bara var utrustad med en växellåda och inte två som hade behövts för att hastigheten inte skulle kunna överstiga 30 kilometer i timmen. 

I fordonets handskfack fanns också en varvtalsregulator och en vippströmbrytare som gjorde att varvtalen på motorn kunde regleras vid kontroll. Det är vid provkörning fastställt att fordonet kunde gå i 81 kilometer i timmen. 

Enligt den unga Vimmerbybon kände han inte till vippströmbrytaren i handskfacket. Enligt honom är han intresserad av A-traktorer, men ingen "nörd" och har inte kört fortare än 30 kilometer i timmen.

Tingsrätten anser dock i sin bedömning att pojken var medveten om att fordonet var konstruerat på ett sätt som inte är tillåtet för A-traktoret. Därför fälls han för olovlig körning.

Han får 1 500 kronor i dagsböter för att ha kört den modifierade A-traktorn.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt