Annons:

ANHÖLLS FÖR FLERA BROTT I HULTSFRED – HAR SLÄPPTS PÅ FRI FOT

Den man som misstänks för flera brott i Hultsfred har släppts på fri fot. Foto: Ossian Mathiasson

ANHÖLLS FÖR FLERA BROTT I HULTSFRED – HAR SLÄPPTS PÅ FRI FOT

En man i 25-årsåldern har suttit anhållen för flera olika brott som inträffade i centrala Hultsfred under måndagsförmiddagen. Nu har mannen släppts på fri fot på tisdagen.

Annons:

Polisen larmades till Bryggerigatan i centrala Hultsfred på måndagen med anledning av ett rånförsök då en man hade blivit misshandlad samt hotad med kniv av en ensam gärningsman. 

De känner varandra sedan tidigare och vid brottstillfället hade målsägande med sig ett barn i en barnvagn. Den misstänkte mannen började slå och sparka på målsäganden, försökte välta barnvagnen och stal skötväskan till barnvagnen. 

Fick hjälp inne i matbutik

Målsägande, en mani 25-årsåldern, fick lindriga skador och sökte hjälp inne i en matbutik och personalen hjälpte honom att larma polisen. Innan det ska den misstänkte mannen följt efter och gett sig på honom inne i matbutiken och fortsatt misshandeln. 

Polisen grep den misstänkte gärningsmannen i närheten av brottsplatsen och han anhölls vid 14-tiden av åklagaren. Han misstänks för grov misshandel, olaga hot, stöld och narkotikabrott eget bruk.

Vid 10-tiden på tisdagen valde åklagaren att släppa den misstänkte mannen på fri fot efter förhör med honom, målsägande och vittnen. 

– Åklagaren tycker att vi har rett ut det som går att reda ut. Vi får reda ut resten när han är släppt men han är fortfarande misstänkt för brotten, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt