Annons:

Man misshandlade kvinna flera gånger – döms till fängelse

En man från Vimmerby kommun döms till fängelse i sex månader för flera fall av kvinnomisshandel och olaga hot.

Man misshandlade kvinna flera gånger – döms till fängelse

En man i 45-årsåldern från en ort i de norra delarna av Vimmerby kommun har vid flera tillfällen slagit, dödshotat och tagit stryptag på en kvinna. Nu döms han till sex månaders fängelse för brotten.

Annons:

Mannen döms för att ha misshandlat kvinnan vid tre olika tillfällen. Han har bland annat dragit ned henne på golvet i deras bostad, satt sig över henne och tagit tag om hennes hals. Det var en händelse som inträffade i januari tidigare i år. 

Vid ett annat tidigare tillfälle i juli 2017 har han greppat tag i kvinnan, slagit henne i ansiktet och dunkat hennes huvud i marken när hon låg ned i närheten av en idrottsplats i de södra kommundelarna. 

Den tredje misshandeln i början av februari förra året hade ett liknande tillvägagångssätt där han misshandlade kvinnan genom att han tagit tag i hennes hals, dunkat hennes huvud mot en vägg och tilldelat henne slag mot huvudet.  

Dödshotat kvinnan flera gånger

Mannen döms även för olaga hot efter att han hotat kvinnan till livet vid två tillfällen. Mannen åtalades även för ytterligare ett fall av olaga hot, men frikänns nu från den misstanken. 

Mannen har också slagit en man i 60-årsåldern i ansiktet, något som inträffade i slutet av april 2017. Den misshandlade mannen fick sårskador, svullnader, underhudsblödningar, spricka i näsbenet, smärta och skador på tänderna. 

I domen finns det också uppgivet att mannen döms för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott då han har olovligen använt amfetamin och cannabis. 

Samtliga brott har skett mellan våren 2017 och januari 2019. Han döms nu till fängelse i sex månader för fyra fall av misshandel, två fall av olaga hot, ett fall av olovlig körning och ett fall av ringa narkotikabrott.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt