Annons:

HULTSFREDSBO BLOTTADE SIG FÖR FLERA KVINNOR – DÖMS TILL DAGSBÖTER

En man i 35-årsåldern från Hultsfreds kommun döms för två fall av sexuellt ofredande och två fall av förargelseväckande beteende. Straffet blir dagsböter på 2 500 kronor.

Annons:

Det var sommaren 2017 som flera kvinnor upplevde att de blev utsatta för en man som blottade sig på olika platser i Hultsfred. Flera av dem gick ut och varnade för mannen, bland annat på Facebook. En av kvinnorna berättade också för Dagens Hultsfred om sina upplevelser. 

En man i 35-årsåldern greps senare för händelserna – och nu har han dömts.

Tingsrätten dömer mannen för två fall av sexuellt ofredande och två fall av förargelseväckande beteende. 

Mannen har förnekat gärningarna, men vidgått att det är han som förekommer på fotografierna som har tagits. Mannen uppger att han har en urinförträngning och därför behöver kissa ofta. De onaniörelser som kvinnorna uppgett att mannen har gjort framför dem är enligt honom bara det att han skakat av sig efter att ha kissat.

Tingsrätten anser att det är bevisat att det är den åtalade mannen som gjort sig skyldig till brotten och att hans egna uppgifter om att han endast kissat är motbevisade. 

"Genom målsägandenas berättelse, som vinner stöd i det av åklagaren åberopade fotografiet, men även av att samma modus upprepat sig gentemot flera olika målsäganden vid olika tillfällen, är det visat att XXX blottat sig på sätt som kunde förväntas väcka obehag", skriver tingsrätten.

Nämndeman skiljaktig

I två av fallen anser rätten att det går att döma mannen för sexuellt ofredande. I de två andra fallen anser inte rätten att det går att bevisa att mannens handlande har varit riktat mot de specifika kvinnorna och ska därför bedömas som förargelseväckande beteende. 

En av nämndemännen hade en skiljaktig mening och ansåg att mannen skulle dömas för förargelseväckande beteende i samtliga fall.

Totalt fanns det sex kvinnor som vittnade mot mannen.

Hultsfredsbon är tidigare ostraffad och påföljden ska, med hänsyn till gärningarnas straffvärde, bestämmas till ett kännbart bötesstraff, anser tingsrätten. Mannen döms till dagsböter på sammanlagt 2 500 kronor.

Han ska också betala 800 kronor till Brottsofferfonden, men den kostnaden stannar på staten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt