Annons:

Polisen utreder sexhandel i Västervik

Polisen i Västervik misstänker att kvinnor företrädelsevis från Nigeria lurats till Sverige i hopp om arbete och utnyttjats sexuellt på hotellrum i bland annat Västervik. – Det är en välorganiserad sexhandel det handlar om, säger Gabriella Bodger, gruppchef i Vimmerby och Hultsfred.

Annons:

Det är den senaste tiden som Polisen upptäckt att det kan ha skett människohandel i Västervik. Det ska röra sig om unga flickor, ofta under 20 år, från Nigeria. De ska ha fått löfte om jobb i Sverige, men istället hamnat i händerna hos människor med helt andra avsikter. 

Kvinnorna läggs troligen ut som kontaktannonser på hemsidor. Där kan sedan sexköparna söka på Kalmar län och boka tid med kvinnorna. I Västervik ska det handla om hotell där kvinnor utnyttjats sexuellt. 

– Det är unga tjejer från Nigeria, som blir hitlurade. Vi har fått tydliga indikationer på att det ska ha hänt på hotell i Västervik och kvinnorna ska ha blivit grovt utnyttjade. Det här är välorganiserat, säger Gabriella Bodger, gruppchef för Polisen i Vimmerby och Hultsfred, till DV.

Polisen misstänker att kvinnorna körs omrking mellan olika städer och för ett tag sedan ska kvinnor alltså tvingats utföra sexuella tjänster i Västervik. Sedan har kvinnorna körts vidare till andra ställen.

– Vi vet inte hur utbrett det är och vi jobbar med att undersöka det. Det här är ett mycket allvarligt brott. 

Kriminaliserat att köpa

I Sverige är det inte olagligt att sälja sex, däremot är det kriminaliserat att köpa sexuella tjänster. De som organiserar och säljer kvinnorna gör sig skyldiga till människohandel med sexuellt ändamål. Köper man sex riskerar man upp till ett års fängelse. 

Till Västerviks-Tidningen säger polisen att man inte misstänker att något hotell är inblandade i sexhandeln. Polisen vill nu att allmänheten är uppmärksam i vår region. 

– Ser allmänheten något som verkar suspekt, så är det bäst att ringa 114 14. Det kan handla om en magkänsla, men det är bättre att höra av sig till oss. 

Polisen har inga spår som säger att nigerianska flickor också sålts i Vimmerby eller Hultsfred. 

– Men vi kan inte utesluta någonting, säger Gabriella Bodger. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt