Annons:

EN BRANDMAN SKADAD I STORBRANDEN

25 brandmän och helikoptrar arbetar frenetiskt med att släcka branden mellan Målilla och Hultsfred. Foto: Linus Johansson

EN BRANDMAN SKADAD I STORBRANDEN

En våldsam brand härjar i en pelletsfabrik mellan Hultsfred och Målilla. En brandman har skadats i Räddningstjänstens släckningsarbete.

Annons:

En enorm brand härjar i Stockhorvan mellan Hultsfred och Målilla. Där är en pelletsfabrik helt övertänd. Branden började med att en lastbil började brinna och branden spred sig snabbt till fabrikens spånmagasin. 

Räddningstjänsten i Hultsfred larmades till platsen 11.20 i förmiddags. Tio minuter senare begärdes förstärkning från Vimmerby. Totalt är det, enligt ett pressmeddelande från Räddningstjänsten, 25 brandmän som arbetar med släckningsarbetet. En brandman har skadats lindrigt i släckningsarbetet.

Arbetet är mycket svårt eftersom taken på båda byggnaderna, som ungefär är 20x40 meter, rasat in. Byggnaderna är helt övertända och till Smålandsnytt säger ägaren att värden för 20 miljoner kommer att gå förlorade. 

Branden har även spridit sig till skogen i området och en yta på 300 x 300 meter är eldhärjad. Även helikoptrar deltar i släckningsarbetet som väntas pågå hela natten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt