Annons:

HÖGA SMÄLLAR I BOSTADSOMRÅDE I NATT

Runt fyratiden i natt larmades Polisen till bostadsområdet Bullerbyn i Vimmerby. Flera personer har hört riktigt höga smällar. – Det lät som en bomb, säger en person till Dagens Vimmerby.

Annons:

Flera personer har kontaktat DV om de höga smällarna i Bullerbyn i natt.

– Det måste ha varit max 100 meter från lekplatsen och det smällde i snabb följd, säger en person.

– Jag blev ganska rädd för de två första smällarna hördes ganska nära, säger en annan.

Polis kallades till platsen vid fyratiden, men hittade ingenting som kunde förklara smällarna. Enligt Ledningscentralen kommer man inte vidta några fler åtgärder i ärendet så länge som man inte får in mer information. 

Såg bil

Tipsen har strömmat in till DV under förmiddagen. Enligt en person hördes den första smällen 01.48, den andra vid 02.08 och så två stycken strax efter 04.00. Den personen tror att det kan ha varit "burnande" bilar som gav upphov till smällarna. 

En person vaknade av smällarna och har sett en silvrig grå Volvo köra på gångbanan i Bullerbyn. 

– Jag vaknade av en bamsesmäll och såg bilen köra över gräsplanen och sedan försvinna vid tennisplanen. Det skumma var att han körde på gångbanan precis där det small. Det lät som riktiga gevärskott. 

"Lät som pistolskott"

Ytterligare en person har hört fyra-fem smällar mellan 02.00 och 03.00. Den personen bor i närheten av Torget i Vimmerby. 

– Det var sjuka smällar, det lät som att de var precis utanför dörren och det lät som pistolskott. Alla skott jag hörde var mellan två och tre och sedan var det något längre bort. 

Polisen har inte fått in någon anmälan angående de höga smällarna i Vimmerby i natt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt