Annons:

Arrangören: ”Vi hade inte kunnat göra något”

I går arrangerades en stor nattfotbollsturnering i Idrottshallen i Vimmerby. I samband med turneringen blev en person misshandlad. – Vi strävar efter en fotbollsturnering där alla ska ha roligt och det är självklart tråkigt att det blir så här, säger Henrik Svensson, som är en av eleverna i NA14 på Vimmerby gymnasium som arrangerade turneringen.

Annons:

Precis som förra året arrangerade NA14 på Vimmerby gymnasium en nattfotbollsturnering i Idrottshallen i lördags. Syftet är att få in pengar till en klassresa till Polen.

Tolv lag var anmälda, läktarna smockfulla och fotbollsglädjen på topp. Efterspelet blev något helt annat. Runt 01.30 larmades Polisen till platsen sedan ett bråk uppstått. Enligt Polisen orsakades bråket av ett rött kort.

– Matchen spårade inte ur, utan fullföljdes. Det delades ut ett rött kort och det uppstod protester, men matchen spelades vidare och det var inget tjafs efter det som vi märkte. Därefter kom Polisen och berättade att det varit ett bråk utanför planen, säger Henrik Svensson, en av eleverna i klassen. 

Enligt Polisen orsakades bråket av det röda kortet. Vad vet du om det?

– Det kan jag inte svara på. Jag vet inte vilka det var som bråkade. Det jag vill trycka på är att det inte var något stort bråk i matchen. Turneringen fullföljdes och lagen och publiken verkade nöjda efteråt. Vi hade en fantastisk kväll med sju timmars fotboll och mycket publik.

Hur ser du på att en sådan här sak inträffar i samband med ert arrangemang?

– Självklart är det tråkigt att det händer, det är dålig reklam för oss och våra sponsorer. Vårt mål är att bara spela fotboll och det är jättetråkigt att fokus läggs på det här i stället för att vi slog rekord i antalet besökare.

Kunde ni gjort något annorlunda för att förhindra det här?

– Vi hade inte kunnat göra någonting. Det som händer på planen har vi fullt ansvar för och det hade vi kontroll över. Det som händer utanför kan inte vi styra över. Vi vet väldigt lite om det som hände. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt