Annons:

Fyra män döms till utvisning efter jättebråket i Stålhagen

Här utspelade sig det stora bråket, som fyra män nu döms för.

Fyra män döms till utvisning efter jättebråket i Stålhagen

Nu har de inblandade personerna i det stora bråket i området Stålhagen i Hultsfred fått sin dom. Samtliga fyra åtalade döms till fängelse och ska därefter utvisas från Sverige.

Annons:

Det var i oktober förra året som polisen larmades till ett jätteslagsmål i bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred. Fyra personer blev häktade efter bråket och de blev sedan åtalade för olika brott.

Nu har dom fallit. En man i 50-årsåldern döms för både misshandel och grov misshandel och påföljden blir två år och sex månader bakom lås och bom. Sedan ska han utvisas ur riket. Han får inte återvända under de kommande tio åren. 

En man i 25-årsåldern döms också för misshandel och grov misshandel och hans dom blir fängelse i ett år och sex månader. Även han ska utvisas efter avtjänat straff. Han får inte återvända till Sverige på fem år.

En annan man, som också är i 25-årsåldern, döms för misshandel, grov misshandel, våldsamt motstånd, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han döms till fängelse i ett år och sex månader innan han utvisas. Han får återvända till Sverige efter först fem år. 

Den fjärde mannen, som är i 30-årsåldern, döms till fängelse i fyra månader och får sedan ett utvisningsbeslut som gäller till 2022. Han döms för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt försök till stöld. Han frikänns dock från grov misshandel. 

Tre olika målsägande ska få 30 000 kronor, 47 850 kronor och 12 900 kronor i skadestånd av de tre förstnämnda männen.

Tre personer uppsökte sjukhus efter det stora bråket, men ingen blev allvarligt skadad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt