Annons:

Kommunen vill satsa tre miljoner på fiber – ”Win/win”

Tomas Peterson och Helen Nilsson vill att företag i Södra industriområdet ska få tillgång till fiber. Foto: Simon Henriksson

Kommunen vill satsa tre miljoner på fiber – ”Win/win”

Vimmerby kommun kan komma att satsa ytterligare tre miljoner på fiber. I dag tog man beslut om att gå ut med en intresseanmälan till aktörer i södra industriområdet och Ceos.

Annons:

De tre miljoner kronor som kommunen behöver lägga på att förlänga stamfiberledningen vill man hämta igen med anslutningsavgifter på 43 000 kronor.

– Vi kommer gå ut till företagen och inom 14 dagar vill vi ha in en intresseanmälan och den ska vara stark och tydlig, så vi kan ta det här steget, säger Tomas Peterson (M).  

– Det här är ett win/win-system som ska betala sig själv. 80 procent av företagen krävs för att det ska gå ihop sig och vi har tänkt att genomföra det under 2017. Det här är en viktig näringslivsbit och vill Telia eller annan operatör så säger vi inte emot om företagen tycker att det är bättre, säger Helen Nilsson (S). 

Kommunstyrelsen var eniga om beslutet. Totalt handlar det om 90 aktörer som ska få möjlighet att göra en intresseanmälan. 80 procent krävs för att projektet ska bli av.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt