Annons:

Låg bemanning på förskola – förälder fick hoppa in

En förälder skulle skola in sitt barn på en förskola i kommunen. Men bemanningen var så låg att föräldern själv fick hoppa in i verksamheten.
Enligt handlingar har kommunen nu vidtagit åtgärder.

Annons:

Händelsen inträffade i början av året på nyöppnade Bullerbyns förskola. En förälder har lämnat in ett klagomål om att det fanns alldeles för få medarbetare på förskolan när hens barn skulle skolas in.

Bland annat fick föräldern rycka in när barn lekte med en toalettborste på toaletten utan uppsikt. Föräldern är också kritisk mot det höga antalet barn som skolades in samtidigt (fem stycken) och menar att personalen inte hade koll på var barnen befann sig. Dessutom ska barn som varit i behov av särskilt stöd inte fått det.

Föräldern har framfört att det kommer att ta lång tid att bygga upp ”tillit och förtroende” för förskolan efter händelsen – och att man ställt sig i kö för omplacering.

Fått effekt

Förskolechefen Eva Johansson har bemött klagomålet och vidtaget åtgärder. Dels har en pedagog med erfarenhet flyttats till förskolan som stöd och två specialpedagoger har satts in som extraresurs. Man har även ett större fokus på handledningen till pedagogerna. Åtgärderna vidtogs omedelbart – och bedöms fått önskad effekt.

Förskolechefen vidgår att situationen inte varit bra och menar att den orsakats av sjuka pedagoger, att en person valde att tacka nej till en tjänst samt att förskolan saknade vikarier med erfarenhet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt