Annons:

Här är de stora satsningarna i parken 2017

Inne i Astrid Lindgrens Värld satsas flera miljoner under 2017. Foto: ALV

Här är de stora satsningarna i parken 2017

Förra året stod Bröderna Lejonhjärta-miljön klar i Astrid Lindgrens Värld. Någon liknande satsning blir det inte år. Totalt investerar ALV två till tre miljoner kronor i parken i år.

Annons:

Tills en ny miljö står klar i ALV är det några år. 

Under 2017 blir det flera mindre satsningar och totalt kommer Astrid Lindgrens Värld satsa två till tre miljoner kronor i parken. 

– En satsning är att vi flyttar Pannkakshuset från lilla staden, vid Stadshotellet, till Bråkmakargatan och in i Restaurang Linnéa. Tidigare kunde man bara sitta på en uteplats, nu blir det restaurangstolar inomhus, vilket gör att den inte blir lika väderkänslig och den kan vara öppen längre på hösten. Pannkaksbuffén är ju en riktig favorit hos våra gäster. 

Pannkakshuset flyttar

Där Pannkakshuset låg tidigare blir det ett glasscafé. 

– Det är som det låter: kaffe, dryck och glass. Det är serverat på ett finare sätt, som ett gammaldags café. Det är helt nytt och målbilden är också att vi ska göra våra egna våfflor och också ha egen glasstillverkning. Precis som vi visar hur man gör polkagrisar. Det ska bli en aktivitet i det och inte bara ett café. 

En stor satsning sker också på den så kallade "Inte stöta marken-banan". 

– Där satsar vi riktigt stort. Vi vill prioritera upp leken ytterligaren, den var ju viktig för Astrid, att barn skulle få leka. Det är flera hundratusen vi satsar på den och ska bli härligt spännande. Vi förändrar det mesta, det blir en helt ny "Inte stöta marken-bana". Sedan ska vi förändra gradängen på Junibacken, det går att göra den mycket bättre för besökarna.

230 nya bäddar

Det stora, som varit känt sedan tidigare, är att det nya boendet blir klart. 

– Det blir helt klart, de här 230 nya bäddarna. Vi gör också klart helheten med planeringar, grillplatser, det gröna rummet och allt det där. Det är under arbete och etapp två är ju en satsning på 70 miljoner kronor bara det.

Även samgåendet med Astrid Lindgrens Näs ska ske under 2017. 

– Att vi blir ett och samma företag i den bemärkelsen innebär att vi kan göra saker när det gäller paketering av biljetter och sådär. Vi har inte kommit längre än att det är klart med att köpa kombibiljetter. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt