Annons:

Stort tryck efter en Gullringssemla – semmelälskare fick vänta

En starkt eftertraktad semla. Gullringssemlan sålde rejält. Foto: Linus Johansson

Stort tryck efter en Gullringssemla – semmelälskare fick vänta

Fettisdagen är en högtidsdag för Stigs Konditori. Semmelälskare vallfärdar till konditoriet för att få en semla och på tisdagen var trycket hårt. – Det blir mer och mer för varje år, säger Anette Eklund, som jobbar på konditoriet.

Annons:

Att trycket är stort märktes under den korta tid vi besökte semmelverkstaden. 

Det fanns inga fastlagsbullar att få tag i.

Bagaren Tomas Andersson och sönerna Jakob och Martin – som ställer upp extra i samband med fettisdagen – fick slita som djur för att hamna i fas igen. 

– Ibland kan det bli så här att de tar slut mitt på dagen. Det är ju så att de som har beställt måste få och samtidigt har det varit tryck här uppe. Då tar semlorna slut, man är ju inte mer än människa, säger Anette Eklund. 

Hon har arbetat på Stigs Konditori i 20 år. Hon menar att intresset för den omtyckta Gullringssemlan ökar mer och mer. 

– Det blir bara mer och mer, jag tror att Facebook har en stor del i det. Den här dagen har det ju alltid varit massor, så är det bara. I fredags och lördags var det också lite semmeldagskänsla, man bara öste ut semlorna.

"Kön bara fortsatte"

Ofta brukar antalet semlor landa på runt 2 500 från det lilla konditoriet i Gullringen. I år kan det alltså bli ännu mer. 

– Jag tänkte att det var rätt lugnt, men så skulle jag gå ned till bageriet och såg hur kön bara fortsatte och fortsatte. Då kände jag att pulsen steg. 

Vad är det som är så speciellt med den här semlan?

– Det är kvaliteten det handlar om. Tomas köper inte det billigaste, utan det är det som är gott. Det är bra mandelmassa, allt är bra. Sedan är han en jäkel på att baka bullar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt