Annons:

Westrin om triumfen mot kommunen:

Bengt Westrin är stolt och glad över hans kamp. Här en bild från ett öppet möte med Peter Högberg (S) 2015.

Westrin om triumfen mot kommunen: "Stolt och glad"

Bengt Westrin vann kampen mot kultur- och fritidsnämnden. Tennisklubben kommer att få sina 15 000 kronor.
– Det känns jättejättejättebra, säger VTK:s ordförande Bengt Westrin.

Annons:

Den dåvarande kultur- och fritidsnämndens beslut om att sänka aktivitetsbidraget retroaktivt från 70 till 50 kronor per aktivitet var felaktigt. Nu har kommunstyrelsen korrigerat besultat så att det gäller från 1 januari 2016 i stället för 1 juli 2015. 

Det har oberoende jurister slagit fast. 

Kommunen kommer nu att betala ut pengar till samtliga berörda föreningar. Bengt Westrin, ordförande för Vimmerby Tennisklubb, är den som har slagits mot kommunen. 

– Det här känns jättejättejättebra. Jag är glad för alla föreningars skull. Jag har inte bara kämpat för tennisen, utan jag har kämpat för alla föreningar. De lever med små ekonomiska medel och har fått sig en rejäl törn. Föreningarna har inte en sådan ekonomi att de kan ta en retroaktiv sänkning av stödet, säger Bengt Westrin.

Efter segern ångrar han inte att han tog kampen.

– Jag är både glad och stolt faktiskt att jag drev frågan när resultatet blev som det blev. Det var nästan ett måste och det hade varit jättekul om alla föreningar hade ställt upp. Nu var det i stort sett bara vi och jag anser att annars kan man ju behandlas hur styvmoderligt som helst. Det handlar ju inte bara om idrottsklubbar, utan även om kommuninvånare. Att de tar ett beslut som ska träda i kraft efter ett år och sedan görs korrigeringar i efterhand som gör det till ett retroaktivt beslut, så får ju kommunen helt enkelt inte göra. 

Ska fira med varmkorv

För tennisklubben betyder det drygt 15 000 kronor in i plånboken. 

– Det kan vara skillnaden mellan ett nollresultat och ett överskott, så det betyder mycket.

Hur ser du på att kommunen tog det här beslutet?

– Jag kan tycka att Peter Högberg (S) var trångsynt. Men våra diskussioner blev sådana att vi inte skulle gå skilda vägar med en aggressiv ton. Skulle jag få rätt så skulle han betala. Det tog vi i hand på. Men jag kan tycka att det var stelbent av kommunen. Man borde ha berett ärendet på ett bättre sätt. 

Hur ska du fira triumfen?

– Det får bli en extra varmkorv på årsmötet på måndag, haha. Det känns verkligen jätteroligt och jag är glad att jag har kunnat göra alla föreningar en tjänst. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt