Annons:

Ny livsmedelsanläggning igång för tidigt – kommunen polisanmäler

En ny näringsidkare har inte fått en lysande start på verksamheten. Vimmerby kommun har valt att polisanmäla företagaren sedan personen dragit igång verksamheten utan tillstånd.

Annons:

En livsmedelsverksamhet måste vara registrerad innan den går igång. Det har en nyföretagare i Vimmerby missat och som en följd av det blir företagaren nu polisanmäld av kommunen.

Den 20 februari i år gjorde miljö- och byggförvaltningen en inspektion och hittade då cirka 150 lådor med tillagade produkter.

Vid den tidpunkten var inte lokalen iordningsställd enligt inspektörernas mening och krav. Förvaltningen krävde då att alla produkter som tillagats skulle slängas och att alla produkter som sålts till butiker återkallades. Kort därefter, den 24 februari, beviljades bygglov för lokalen men med ett förbud att använda lokalen fram tills slutbeskedet givits. Den 27 februari inkom anmälan om registrering för själva anläggningen och den registrerades sedan dagen efter.

Förra veckan valde förvaltningen, som menar att företagaren tydligt informerats om regelverket, att polisanmäla företagaren med hänsyn till livsmedelslagens krav på att en anläggning måste registrerad innan produkter släpps ut på marknaden. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt