Annons:

Ylva Sandström vill sprida mer kunskap om feminism

Ylva Sandström vill sprida mer kunskap om feminism. Foto: Jakob Karlsson

Ylva Sandström vill sprida mer kunskap om feminism

Ylva Sandströms normkritiska utställning ”Can we can we not” fick stort genomslag i Vimmerby. Nu håller Sandström i en studiecirkel om en av vår tids mest laddade begrepp.

Annons:

Svenska akademien definierar feminism så här: rörelse för kvinnors jämställdhet med vän. Ändå är ordet kanske ett av landets mest laddade och kanske det som har stört separerande kraft i befolkningen.

Ylva Sandström vill sprida kunskap om feminism och väckte många frågor med sin normkritiska utställning ”Can we can we not”. Under Vänsterpartiets årsmöte höll hon en föreläsning och nu arrangerar samma parti och Ylva Sandström en studiecirkel om vår tids kanske mest laddade fråga.

För Ylva Sandström är definitionen av feminism enkel.

– För mig är feminism lika rättigheter och vi har ingen demokrati om könen inte har samma rättigheter. Jag tycker exempelvis att det är jätteviktigt med genuspedagogik och att vi ger pojkar och flickor samma möjligheter redan från början. Tyvärr finns det mycket okunskap om feminism, men feminism handlar inte bara om tjejer och kvinnor. Det är lika mycket att uppmuntra pojkar att prata mer om sina känslor exempelvis.

Studiecirkeln spänner över fem olika träffar där olika perspektiv tas upp. Det kan handla om olika feministiska strömningar, historien och ojämställda fenomen som plågar samtiden.

Studiecirkeln är öppen för alla. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt