Annons:

Cornelia orolig efter terrorattack:

Cornelia Petersson kommer från Gullringen, men bor i London. Hon känner att staden är enad mot hatet. Foto: Privat

Cornelia orolig efter terrorattack: "Enade mot hatet"

I går drabbades Storbritanniens huvudstad London av ett misstänkt terrordåd. Fem personer har avlidit och 40 har skadats.
– Jag tror att många är rädda, men vi känner oss ändå starka och väldigt enade mot hatet, säger Cornelia Petersson, som är från Gullringen men bor i London.

Annons:

London och Europa skakas sannolikt av ett nytt terrordåd. 

Fem personer dödades och minst 40 skadades när en misstänkt terrorist körde in i en folksamling på Westminster Bridge i Storbritanniens huvudstad London. Gärningsmannen körde sedan in i staketet utanför parlamentet. Gärningsmannen knivhögg därefter en polis innan han sköts ihjäl av polis.

Cornelia Petersson, som sedan ett par år tillbaka bor i London men är född och uppvuxen i Gullringen, var i staden när det fasansfulla skedde. 

– Man blir självklart väldigt orolig, det är väldigt "on edge" liksom. Även att jag inte var precis i närheten, så känner man av stämningen, det är mycket mer poliser och så. 

Hur tycker du att London har reagerat?

– Jag tror att många är rädda, men vi känner oss ändå starka och väldigt enade mot hatet typ. 

"Alltid en risk"

Cornelia, som träffade kärleken i London, jobbar i en av Londons största gallerior. 

– Att bo i London är alltid en risk och det är något man måste finna sig i om man ska bo här. Annars kommer man aldrig kunna känna sig hemma här. 

I augusti förra året knivmördade en man en person och knivskar fem andra i staden. Men Cornelia försöker att inte känna sig rädd. Nu har alltså London återigen drabbats och den här gången med mycket mer blod på gatorna.

– När sådant här händer är man alltid orolig och sedan tänker på man på det ett tag. Det är svårt att tänka sig att så många dog, men jag är ändå väldigt stolt över poliskåren som alltid gör sitt bästa i alla lägen, speciellt den polisen som dog för att rädda folket. Jag tänker mer på sådant än faktumet att det antagligen kommer att hända igen.

Polisen utreder händelsen som en terroattack. Attacken kom på årsdagen av terrorattentaten i Bryssel, där 32 människor dog och 270 skadades 2016.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt