Annons:

Hyresgästföreningen om förhandlingen:

Hyresgästföreningen om förhandlingen. Foto: MostPhotos

Hyresgästföreningen om förhandlingen: "Trodde jag inte i morse"

Vimarhem och Hyresgästföreningen har nått en uppgörelse. Det innebär att hyresgästerna får 2,7 procent högre hyror från och med 1 april.
– I morse hade jag inte trott att det skulle bli det, säger Per Olsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons:

Efter två tillfällen av hyresförhandlingar kom det kommunala bostadsbolaget Vimarhem och Hyresgästföreningen överens om en hyreshöjning på 2,7 procent. 

– Det är alltid så med en förhandling att ett visst missnöje från båda sidor kan vara ganska bra. I morse hade jag inte trott på 2,7 procent. Nu gjorde vi det och det är helt klart så att det har varit ett gott samtalsklimat, men vi har olika roller i det här, säger Per Olsson, förhandlare på Hyresgästföreningen. 

Varför hade du inte trott på det i morse?

– Jag trodde inte vi skulle gå med på en så hög höjning.

Men du är inte särskilt nöjd?

– Man ska alltid vara nöjd med att ha klarat av en förhandling och det är alltid bra att komma överens, men höjningen är högre än jag hade hoppats på.

"Nött ned varandra"

För en lägenhet med en hyra på 5 000 kronor innebär höjningen en ökning med 135 kronor.

– Nu blev det mittemellan. Båda är lite missnöjda eller hyggligt nöjda. Så är det i en förhandling. Känner sig en part väldigt nöjd och en annan väldigt missnöjd är det inte bra. Vi har nött ned varandra och får glada över att vi lyckats komma överens.

Hur tror du hyresgästerna reagerar?

– Det är hyresgästerna som har varit med och förhandlat. Det finns säkert några som tycker det här är ohanterligt, så är det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt