Annons:

VIMMERBYFÖRETAGET FLYTTAR SITT HUVUDKONTOR TILL STOCKHOLM

Peter Nilsson är vd och koncernchef för Bergs Timber. Foto: Pressbild

VIMMERBYFÖRETAGET FLYTTAR SITT HUVUDKONTOR TILL STOCKHOLM

Det börsnoterade bolaget Bergs Timber flyttar huvudkoncernens kontor från Vimmerby till Stockholm. Det ska stämman ta beslut om den 5 maj.
– Det är ingen dramatik i det, säger vd och koncernchef Peter Nilsson.

Annons:

I maj håller Bergs Timber AB sin bolagsstämma i centrala Vimmerby. En av punkterna på dagordningen är att besluta om ändring av styrelsens säte och plats för bolagsstämma i bolagsordningen.

Styrelsen ska då ta beslut om att ändra styrelsens säte från Vimmerby kommun till Stockholms kommun. Årsstämman ska i fortsättningen kunna hållas i antingen Stockholm, Hultsfred, Vimmerby eller Växjö.

Beslutet ska också innebära att koncernkontoret blir i Stockholm i framtiden.

– Det är ingen dramatik i det här på något sätt, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs.

Vad innebär det för Vimmerby?

– Egentligen ingenting. Vi kommer behålla kontoret i Vimmerby eftersom både Woodworks och Bitus har sina huvudkontor och sin administration där, men själva koncernkontoret blir i Stockholm. Det är framför allt så att jag och någon till kommer sitta i Stockholm istället. Som jag kan se det nu påverkar det inte mer än så.

"Blir mer sällan"

Orsakerna till beslutet att flytta styrelsens säte är flera för Bergs, som så sent som sommaren 2020 sålde av sin sågverksrörelse. 

– Delvis handlar det om att börsen finns i Stockholm och många kontaktvägar med banker och en rad andra funktioner är enklare i Stockholm. Tittar man på styrelsen och var dess ledamöter bor är Stockholm betydligt bättre kommunikationsmässigt. Många flyger in för att träffas och då är det bättre kommunikationsmässigt att vara i Stockholm. Det är baksidan som flera orter i Småland har.

Innebär det någon neddragning här?

– Nej. Jag har varit där ibland och nu blir det ännu mer sällan. Jag reser mycket, men när jag inte reser kommer jag sitta i Stockholm. Bergs koncernkontor kommer vara i Stockholm, men i övrigt har vi inga andra planer.

Woodworks by Bergs har en visningslokal nere på Lundgatan i Vimmerby. Även Bitus har verksamhet i Vimmerby.

– Kontoret på torget i Vimmerby är fullt och man kommer fortsatt ha sin bas där. Det är fler på det kontoret nu än för ett till två år sedan. Vi använder till och med källaren ibland för vissa möten, så det är god aktivitet på Vimmerbykontoret.

Fotnot: Felaktigt stod först att Bergs stämma redan hållits. Den hålls först i maj och artikeln har korrigerats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt