Annons:

Skräpet på din vind kan vara värt 16 000 kronor

Bortglömda prylar kan vara guld värda. Foto: Pixabay

Skräpet på din vind kan vara värt 16 000 kronor

De dumpade prylarna i ditt förråd kan vara värt tusentals kronor. En undersökning visar att innehållet i fem flyttkartonger har ett genomsnittligt värde på 15 883 kronor.

Annons:

Har du massa kläder och prylar som du absolut inte kan begripa att du köpte? Det är mycket möjligt att någon annan ser ett värde i din usla konsumtion. Traderas senaste Yougov-undersökning visar att den genomsnittlige svenskan har använda kläder, skor och prylar i en volym som motsvarar fem flyttkartonger. Kartongerna har ett värde på 15 883 kronor.

– Många har ingen aning om att de har en skatt i garaget, och våren är en av de bästa tiderna på året att rensa ut och se över vad man faktiskt har och inte längre behöver. Dessutom är det högsäsong på Tradera vilket ökar chanserna för att skrapa ihop en rejäl slant, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

I Kalmar län är barnkläder och damkläder mest populärt. Därefter är det hobbyprylar som folk säljer mest. På tredjeplats kommer frimärken och därefter följer modelljärnväg och topografiska bilder.

Tips inför förrådsrensningen:

1. Det går oftast att sälja mer än vad man tror.

2. Det som inte har ett värde för dig har kanske ett högt värde för någon annan. Kolla vad prylarna går för på Tradera.

3. Tänk säsong! Nu är en bra tid att sälja prylar för trädgård, uteliv, båt och cykel. Spara snöskyffeln till första snön har landat i november.

4. Rensa ut sådant som du inte har använt senaste året.

5. Tag hjälp av hela familjen och bestäm vad ni ska göra för kul för pengarna ni får in.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt