Annons:

Countrystjärna till Hulingen på Valborgsmässoafton

Whitney Rose kommer till Hulingen på Valborgsmässoafton i år. Foto: Pressbild

Countrystjärna till Hulingen på Valborgsmässoafton

Den kanadensiska sångaren Whitney Rose kommer till Hotell Hulingen i Hultsfred på Valborgsmässoafton. Spelningen är ett samarrangemang mellan Hulingen och Smålands Country Club.

Annons:

30-åriga Whitney Rose gav ut sin debutskiva 2011. För den fick hon flera hyllade recensioner och hon fick agera öppningsakt åt bandet The Mavericks i Kanada. I ett pressmeddelande från Smålands Country Club går det att läsa att The Mavericks sångare, Raul Malo, golvades av hennes talang och åtog sig att producera hennes nästa skiva. 

Resultatet blev Whitneys genombrottsskiva "Heartbreaker of the Year", som släpptes 2015. 

Hon ska ha kallats en stilikon, "nya tidens Patsy Cline", "en modern Loretta Lynn" och "en framtida arvtagare till Dolly Parton".

På Valborgsmässoafton uppträder hon alltså på Hotell Hulingen i Hultsfred.

"Vi i Smålands Country Club blev tillfrågade att boka henne, och jag personligen tycker att hon är jättebra, så vi tvekade inte en sekund. Bokaren berättade senare att även Putte (Svensson Sahlin) gärna ville ha henne. Jag föreslog att vi skulle ha arrangemanget ihop. Hotell Hulingen är ett trevligt ställe, och har en trogen musikpublik som är vana att få bra musikupplevelser där. Whitney Rose passar utmärkt in i det. Jag ser verkligen fram emot att få höra Whitney live och är övertygad om att det kommer bli kanon", säger Marcus Thell, vice ordförande i Smålands Country Club i pressmeddelandet.

Whitney Rose är just nu ute på en pågående Europaturné och den har hyllats av kritiker. Majoriteten av spelningarna har varit utsålda. 

Rose kommer till Hulingen med fullt band.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt