Annons:

Hyllorna börjar gapa tomma – då stänger Coop butiken

Hyllorna på Coop, som stängs på söndag, gapar ordentligt tomma i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Hyllorna börjar gapa tomma – då stänger Coop butiken

Coops butik på Norrtullsgatan öppnade redan 1972. Nu gapar hyllorna tomma och på söndag stängs butiken för gott.
– Vi har sålt ut väldigt mycket, säger säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn. 

Annons:

Väldigt nära 50-årsjubileumet för Coop i centrala Vimmerby, som tidigare hette Domus, kom chockbeskedet att butiken ska läggas ned. Beskedet kom i början på april och redan i mitten av maj var tanken att slå igen butiken.

Så kommer det också bli.

Utförsäljningen pågår för fullt och hyllorna gapar tomma i butiken.

– Vi hade avstämningsmöte i dag på morgonen och det är inga signaler om att vi ska stänga tidigare. Som det ser ut nu är det söndag som gäller, säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn.

"Solglasögon och dvd-filmer kvar"

Richard Hedsand är överraskad över hur pass bra utförsäljningen har gått.

– Vi har sålt ut väldigt mycket och det har gått väldigt bra. Det mesta har sålts ut, men det finns väl en del solglasögon och dvd-filmer kvar. 

Men ni kommer ha öppet hela vägen till söndag?

– Det är planen. Det kommer lite färskvaror och bröd, så det rullar på lite. Det är inga större leveranser. Vi har ett åtagande med posten och Svenska Spel och det har vi till och med den 15 maj. Det är dels därför vi har öppet, även om det är väldigt utplockat. 

"Både underlag och argument"

Beskedet att Coop skulle stänga butiken möttes av enorma reaktioner, inte minst inledningsvis.

– Första dagarna var det väldigt mycket reaktioner, men överlag har det varit rätt lugnt. Det finns både personer som tycker det är bra att vi satsar nere på Fiskaregatan och personer som bor väldigt nära som tycker det är synd. Det har varit en otroligt bra service för personer som bor nära att kunna köpa sin mjölk, sitt bröd och sitt smör, säger Richard Hedsand och fortsätter:

– Men vi har underlag och argument för att göra det vi gör. Butiken har tappat mycket försäljning och resultat de senaste åren. 

Satsningen på butiken nere på Fiskaregatan går vidare.

– Det rullar på. Vi tittar på bygglov och att utöka den butiken. Den här veckan blir den första etappen klar med ett breddat sortiment. Vi sätter in nya frysar där och utvecklar den butiken. Vi har rustat så gott vi kan inför sommarsäsongen och för att ta emot och bibehålla kunder från Norrtullsgatan.

Har ni märkt någon skillnad där sedan beskedet kom och sedan hyllorna började gapa tomma i centrum?

– Vi har haft en bra försäljningsutveckling där hela året. När vi började utförsäljningen var det ju många som handlade, men det är väl först efter vi stängt vi kan säga något mer om det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt