Annons:

Ny loppis öppnar i Vimmerby:

Loppisen öppnar på måndag. Så här ser det ut innanför dörrarna och väggarna.

Ny loppis öppnar i Vimmerby: "Ska bli spännande"

Ytterligare en loppis öppnar i Vimmerby. Det är Johanna Backstad med flera som tömt sina förråd.
– Det här är ett frö som började gro för många år sedan, säger Johanna Backstad.

Annons:

Hon äger lokalen där Lilians Lotus tidigare låg. 

Sedan den asiatiska restaurangen gick omkull har hon inte fått in någon ny hyresgäst. Och nu väljer hon att ta saken i egna händer. 

Nu öppnar hon upp en loppis. 

– Jag har haft lokalen sedan 2006 och det har varit många restauranger fram och tillbaka. Jag har inte hittat den rätta hyresgästen sedan Lilians Lotus gick i konkurs och samtidigt har vi haft mycket saker hemma, vi har tömt flera hus. Egentligen är det här ett frö som började gro för många år sedan, säger Johanna Backstad. 

Premiären för den nya loppisen – som heter Vimmerby Andens Loppis – är på måndag. 

– Det blir spännande att se hur stor efterfrågan det finns. Erikshjälpen har ju alltid mycket folk och loppisar är bra. Det är bra med miljötänk och att återanvända saker. Min kollega Cecilia har varit mycket involverad i djur- och naturfrågor och sett effekten av att inte ta hand om jorden, hon har haft många uppdrag i andra länder. Vi ska vara rädda om de resurser som finns. 

"Kan vara bra"

Loppisen ska vara öppen till och från. 

– Vi är småbarnsföräldrar båda två och kommer att annonsera om våra öppettider. Det går att hålla koll på lokalen också.

Kan det vara en fördel att det finns andra loppisar i närheten?

– Det kan vara bra, sedan är det kanske inte exakt samma utbud. Vi tänker att vi ska ha det mesta som efterfrågas. Det blir ganska mycket fokuserat på barnkläder och leksaker, men det ska finnas någonting för alla, så även småelektronik och möbler. 

Efterlyser en hyresgäst

Lokalen är välfylld inför premiären. 

– Nu hoppas vi att folk kan hjälpa oss att tömma också. Vi kommer även att ha med en lokal aktör som har fårskinn och honung. Eventuellt kan vi få med fler som vill ställa ut sina hantverk. 

Men gärna ser Johanna förstås att en ny hyresgäst dyker upp. 

– Jag efterlyser det också. Man är välkommen att höra av sig, det behöver inte vara en restaurang heller. Det kan vara något nytt som inte finns i Vimmerby i dag. Det vore häftigt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt