Annons:

  • Välbesökt valborgsfirande vid Nossenbaden i Vimmerby

    Marcus Alsér höll vårtalet vid Vimmerby Camping.

  • Välbesökt valborgsfirande vid Nossenbaden i Vimmerby

    Kalle Sellbrink stod för underhållningen.

  • Välbesökt valborgsfirande vid Nossenbaden i Vimmerby
  • Välbesökt valborgsfirande vid Nossenbaden i Vimmerby

Välbesökt valborgsfirande vid Nossenbaden i Vimmerby

För andra året i följd firades Valborgsmässoafton vid Nossenbaden i Vimmerby. Vimmerby Camping stod som arrangör och vårtalade i det fina valborgsvädret gjorde Marcus Alsér.

Annons:

2016 var det första året som Vimmerby Campings vd Lars-Göran Johansson arrangerade valborgsfirande vid Nossenbaden på Valborgsmässoafton. Då vårtalade kommunalrådet Helen Nilsson och många letade sig ut ur sina stugor. 

Likadant blev det i år, med skillnaden att Mindbites vd och Företagarnas ordförande Marcus Alsér stod för talet. 

Kalle Sellbrink underhöll med sin musikaliska röst och senare blev det också en majbrasa för att fira att maj är här. 

Vädret var i det närmaste perfekt och många kom för att delta i Valborgsmässofirandet. 

På flera andra platser i Vimmerby kommun firades också maj in. Vill ni att vi publicerar något om ert firande också? Skicka gärna in bilder och text, så löser vi det. 

Här nedan kan ni ta del av Marcus Alsérs vårtal i sin helhet.

Fakta

Vårtal Valborgsmässoafton 2017

"Jag är hedrad över att få frågan att hålla Nossens vårtal i år. Det är faktiskt första gången jag håller just ett vårtal, och det gör att man börjar fundera lite. Jag är uppvuxen i Locknevi och valborg firades traditionsenligt i Locknevi bygdegård. Vårtalet hölls alltid av, vad jag upplevde, en mycket gammal människa. I vad som kändes som timmar. Men nu är jag här och det är jag som håller vårtalet, så jag verkar äntligen ha blivit vuxen.

Jag heter Marcus Alsér och är en stolt Vimmerbybo. Min uppgift ikväll är att hälsa våren välkommen tillsammans med er.

Våren. Smaka på ordet. Visst får man trevliga associationer. Nu har ju i och för sig våren spelat ovanligt svårflörtad i år. Det är inte ofta man får uppleva regn, hagel, snö och sol under en och samma timme. Men så var det förra söndagen när jag precis tänt grillen i stugan. Trots den i år lite svaga inledningen så är vi nu äntligen här. Mitt i våren.

En del av er vet att jag jobbar och alltid jobbat med IT och webb. För er som inte visste innan så vet ni det nu. Mitt yrke och intresse till trots så ägnas fritiden faktiskt inte åt att jaga den bästa Instagram-bilden eller försöka skapa den där like-raketen på Facebook. Istället är det fysiskt arbete som gäller. Bygga, påta, kratta, klippa, fixa och dona. Det är favoritaktiviteter på ledig tid.

Kratta löv-perioden i stugan är precis avslutad och jag kan nästan lova att få saker skapar högre tillfredställelse för mig än när ens trädgård och naturen runt omkring ser nystädad ut. Helst ska det utförda arbetet betraktas i ljuset av eftermiddagssolen, intagandes kaffe, sittande på en sten. Lagom ledbruten, trött och nöjd över dagens arbete.

Vi människor mår bra av att jobba med kroppen, vi mår bra av att se resultat. Och med resultat menar jag exempelvis när man tittar på sin vedstapel som kommer värma gott i höst. Eller när man byggt något själv. Eller när gräsmattan är nyklippt. Eller när terrassgolvet är nyoljat.

Så ta tillfället i akt att möta våren med uteliv och fysisk aktivitet. Om inte hemma i trädgården så finns det fantastiskt många alternativ runt om i vår kommun.

Exempelvis lövparken i Tuna där man kan gå kärlekstigen. Gå eller spring Djursdalarundan. Besök Kvilleeken i Rumskulla. Ta en picknick i Källängsparken och passa på att träna lite i det fina utegymmet. Vår kommun bjuder på många olika typer av upplevelser som dessutom är helt gratis. 

I kväll firar vi Valborg! Själva uppstarten och avstampet till våren och sommaren. Ljusare tider väntar. Så låt oss stanna upp för en stund och njuta, insupa våren och fylla lungorna och tillsammans hylla vårens ankomst och konungens födelsedag med ett fyrfaldigt leve!

Dom leve.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt