Annons:

Nya bostadskvarteret ger leende på allas läppar:

Anna Lindén, Lena Möller och Joacim Johansson är mycket nöjda med det nya bostadskvarteret i "Den lilla staden". Foto: Ossian Mathiasson

Nya bostadskvarteret ger leende på allas läppar: "Unikt boende som ingen annan har"

Premiären för Astrid Lindgrens Världs jättesatsning på ett sprillans nytt bostadskvarter är här. 41 nya boenden i totalt 28 nya hus kommer skapa plats för många turister i sommar. 
– Det är ett unikt boende som ingen annan har, säger Lena Möller, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld. 

Annons:

I dag, torsdag, kommer de första gästerna till det nya boendeområdet i ”Den lilla staden” och det är en unik och häftig upplevelse som de har att se fram emot nu när 41 uthyrningsbara objekt i totalt 28 hus står klara.  

– Det nya bostadskvarteret är fantastiskt för oss att kunna marknadsföra. Vi får otroligt mycket beröm för parken och att vi nu bygger ihop parken med boendena gör upplevelsen ännu bättre, säger Lena Möller, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld. 

Astrid Lindgrens Värld har sedan 2016 lagt mycket fokus på att skapa fler boenden och har i dagsläget 1 400 bäddar. När den norra delen i etapp tre står klar i maj 2023 blir det ytterligare 250 bäddar. 

– Det är en destination vi börjar bli och det är inte bara Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby kommun utan det är andra besöksmål också. Att vi kan paketera med det här fina året runt-boendet ger oss stora möjligheter till att utveckla vår verksamhet och verkligen nyttja de fina boendena under lågsäsong. Idéerna brukar inte vara vår stora utmaning utan det är snarare att hinna med. Viljan finns ju och det är fantastiskt att vi har styrelse och ägare som vill satsa så mycket som de gör., säger Lena Möller. 

Piroska Kallay på Vimmerby Turistbyrå var strålande glad när hon gick runt i det nya bostadskvarteret.   

– Det är bra för hela Kalmar läns nya besöksnäringsstrategi med att bli en året runt-destination, säger Piroska Kallay.

Boendena är fullbokade

Alla boenden på Astrid Lindgrens Värld är fullbokade till och med vecka 31. 

– Vi har haft en väldigt stor efterfrågan och vi har väldigt många återkommande gäster. Vi har därigenom fått en väldigt god respons, säger Anna Lindén, gästservice- och boendechef. 

När hon går runt i ”Den lilla staden” kan hon inget annat än att le och njuta. 

– Jag blir så stolt av att se allt vi gör. Vi har så många återkommande gäster som vill komma hit för att det är en upplevelse i sig och de har varit här, förstår konceptet och vet vad de får uppleva och uttrycker att det är en av de bästa stunderna. Parken är fantastisk och boendet är fantastiskt, säger Anna Lindén.

Den stora skillnaden i jämförelse med de tidigare etapperna är planlösningen och att det finns uteplatser i anslutning till samtliga hus. 

– Det är sovrum i alla hus. I de tidigare etapperna har det varit öppna planlösningar förutom i de större husen, säger Lindén 

Lena Möller berättar att de jobbar mycket med att involvera leken i det de gör. 

– Leken är inkopplad och den ska vi inte glömma bort. Det är det allra viktigaste. Det finns många spännande och finurliga lösningar i husen, säger Möller. 

"Rätat upp sig tidsmässigt"

Joacim Johansson berättar att inga tv-apparater har satts upp i husen då de vill prioritera lek och samvaro. 

– Från första till sista etapp har vi lyssnat in och kollat vad gästerna har tyckt. Det har gjort att vi har skapat sovrum istället för en öppen planlösning, vilket har justerats utifrån responsen från gästen. Vi har själva kollat vad vi kan göra för förändringar för att göra det bättre. Ytterligare förändringar kan komma till den norra delen av etapp tre, säger Joacim Johansson. 

Joacim Johansson kan inte peka på några problem under resans gång utan det handlar om möjligheter och utmaningar. 

– Leveranstiderna har varit en utmaning, ta elskåpen som exempel. En tid i våras var det verkligen så här, nu får vi nog börja jobba lite mer, längre och oftare för att hinna klart till midsommar. Det har ändå rätat upp sig tidsmässigt mot slutet, säger Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt