Annons:

Befolkningen fortsätter växa – en av fyra länskommuner som går plus

Vimmerby kommun fick 29 fler invånare under årets första kvartal. Foto: Jakob Karlsson

Befolkningen fortsätter växa – en av fyra länskommuner som går plus

15 665. Så många invånare var vi i Vimmerby den 31 mars i år. Det är en ökning med 29 personer jämfört med det föregående kvartalet.

Annons:

Befolkningssiffrorna i Vimmerby fortsätter uppåt, helt och hållet tack vare ett positivt flyttningsnetto från utlandet. Under årets första kvartal flyttade 75 personer till Vimmerby från utlandet – och bara tio gjorde det omvända.

Totalt gick Vimmerby 29 personer plus. Födelseöverskottet blev negativt då 23 personer fler avled än som föddes. Flyttningsnettot inom länet blev negativt, -16, medan det gentemot övriga Sverige blev positivt, +2.

Svagt kvartal för länet

Vimmerby befolkning var nere under 15 300 för en tid sedan, men har hämtat sig rejält.

Sämre går det för Kalmar län som totalt sett tappade 116 personer under första kvartalet och därmed är enda län i landet med negativ befolkningsutveckling under det första kvartalet. Detta trots att det positiva flyttningsnettot gentemot utlandet låg på 903 personer. Gentemot övriga Sverige tappade länet 917 invånare och födelseöverskottet var också negativt (-169).

Mest tappade Oskarshamn med -133 och bäst gick det, inte helt oväntat för Kalmar, med +212. Hultsfred backar sju invånare trots att kommunen hade ett rejält flyttningsöverskott gentemot utlandet (+159) och Västervik ökar med 45.

Bara fyra kommuner gick plus

Totalt sett är det bara fyra kommuner i länet som hade en positiv befolkningsutveckling: Kalmar, Västervik, Vimmerby och Mönsterås.

Kronobergs län ökar med 856 personer och Jönköpings län med 1 082. Landet ökar med 28 740 personer, vilket innebär att vi nu är 10 023 893 invånare. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt