Annons:

Mängder med alternativ på Upptäckardan

Peter Göransson och Malin Albertsson ser fram emot Upptäckardan. Foto: Jakob Karlsson

Mängder med alternativ på Upptäckardan

Nyfiken på utbudet i ditt närområde? Då är morgondagen en bra dag för dig. Då har ett 50-tal turistattraktioner i Vimmerby och Hultsfred öppet när turistbyråerna arrangerar årets Upptäckardag.
– Vi hoppas på bra väder och att det kommer mycket folk, säger Vimmerbys turistchef Peter Göransson.

Annons:

I morgon kan du besöka det mesta som finns att besöka i Hultsfred och Vimmerby. Det går att testa på ridning på Eriksgården i Tuna, testa golfsvingen på Vimmerby Golfklubb, åka smalspåret mellan Västervik och Hultsfred, besöka Axelssons gårdsbutik i Aby – och, förstås, mycket mycket mer.

Totalt har cirka 50 besöksmål öppet under Upptäckardan.

– Det är ganska många som har öppet och det vore roligt om människor kan hitta lite pärlor som man inte har tänkt på innan. Det kan vara trevligt att ta sig över till den kommun som man inte bor i och jag tror att man kan upptäcka mycket i sin hembygd. Gör man det blir man också en bra administratör och det är grunden för allting. Hemmaturismen är jätteviktig, menar Malin Albertsson, turism- och informationsansvarig i Hultsfreds kommun.

Förra året arrangerades inte någon Upptäckardag, men nu är det alltså dags igen.

– Jag tror att vartannat år är perfekt, då blir man lite sugen på det. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen, säger Peter Göransson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt