Annons:

  • Efter 25 år lämnar Inger Träningshuset:

    Efter 25 år tackar Inger Sand för sig. Foto: Privat

  • Efter 25 år lämnar Inger Träningshuset:

    Nu får hon mer tid till att spela golf. Foto: Privat

Efter 25 år lämnar Inger Träningshuset: "Kommer sakna alla möten"

Inger Sand har varit en populär instruktör på Träningshuset i Vimmerby i många år. Nu är 67-åringen färdig med det.
– Jag kommer sakna alla möten, säger hon.

Annons:

Många har svettats tillsammans med Inger Sand genom åren. Nu är hennes epok på Träningshuset över. Efter 25 år väljer hon att tacka för sig.

– Jag har jobbat där i 25 år och egentligen varit pensionär i två år, så nu känner jag att det är klart med pass. Jag har haft många pass och många grupper för viktminskning och liknande genom åren, berättar Inger Sand. 

Hon har också jobbat mycket med coachning genom åren och är utbildad i Västerås. Hennes egen verksamhet Hälsokicken kommer dock leva vidare.

– Ja, det lever kvar, men det blir inga fler gruppass eller så. Det är bestämt.

Hur känns det?

– Jag brukar säga att jag marinerar saker i hjärnan ganska länge och det finns både för- och nackdelar. Nu får jag mer tid till att träna själv. Jag spelar jättemycket golf också och nu kan jag spela väldigt mycket tills snön kommer. Jag har inte riktigt några tider att passa på samma sätt och jag får mer tid med mina älskade barnbarn. Jag har ett gott sinnestillstånd efter beslutet som jag tagit under mogna överväganden, säger hon och skrattar.

"Lite halvtokig"

Samtidigt kommer hon förstås sakna det.

– Ja, verkligen. Jag kommer sakna alla motionärer. Det är mötet med människorna framför allt. Jag lär mig något av varje människa och insuper deras tankar kring träning och livet. Jag tycker om att stötta och peppa, och se någon klara något som kanske de trodde var utöver deras nivå. Att få den här glimten då, det är nog det bästa som finns. 

Varför har du blivit så populär tror du?

– Det vet jag inte om jag är, men jag är lite halvtokig och håller mig inte alltid till normerna. Jag kan göra en del konstigheter och roligheter och är lite oförutsägbar. Jag älskar att få andra människor att le och att se ett ansikte spricka upp, det är så häftigt.

Letar ny lokal till sin verksamhet

Nu är hon på jakt efter nya lokaler till sin verksamhet Hälsokicken.

– Jag har tre lokaler på gång och två jag förhandlar med. Men jag har ingen brådska. Det blir nog klart i september kanske, efter semestertiderna.

Träningshuset togs nyligen över av unge Adam Koponen.

– Jag tror det blir jättebra. Det är roligt med unga människor som kommer in med nya idéer. Jag önskar honom all lycka.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt