Annons:

Telia stänger kopparnätet – 700 förlorar sin telefonledning

Telia stänger kopparnätet i Vimmerby. 700 abonnenter förlorar sin telefonledning. Foto: Simon Henriksson

Telia stänger kopparnätet – 700 förlorar sin telefonledning

Telia stänger kopparnätet i Vimmerby kommun. Senast i oktober nästa år ska 25 telestationer med kopparledning kopplas ned.
700 abonnenter berörs.

Annons:

Det framgår av en skrivelse från Telia till Vimmerby kommun: 

"Basen för fortsatt digitalisering är att det finns en infrastruktur som möjliggör en snabb, robust och säker uppkoppling. Ju mer digitaliserat samhället blir, desto viktigare är det med en stabil och snabb uppkoppling med hög kapacitet. Telia genomför därför en övergång från kopparbaserade tjänster till tjänster baserade på främst fiber- och mobilnät. Tjänster som kommer att påverkas är telefoni, bredband, TV och olika grossist- och företagstjänster", skriver Robert Liljeström, Public Affairs Manager på Telia.

Totalt berörs 700

Stationerna i Vimmerby kommun som berörs är Alsta by, Björkhult, Blägda, Brantestad, Djurstorp, Flaka, Flohult, Grönsved, Halsjöbo, Hällerum, Höckhultsnäs, Ljusnefall, Mjösjöhult, Mossnäs, Pelarne, Slättfall, Solhult, Toverum, Tyresbo, Ventzelholm, Vrångfall, Väderum, Älö, Össebo och Östantorp.

Totalt berörs 700 abonnenter.

Övergången till digital kommunikation ska vara genomförd första oktober 2018.

I flera av de nämnda områdena saknas ännu möjlighet till fiberanslutning. Telia avser att hålla med mobila lösningar för både hemtelefoni och bredband där. 

Fotnot: I den ursprungliga artikeln skrev vi att Telia skulle montera ned alla kopparledningar fram till 2020. Det är inget Telia har kommunicerat och vi ber om ursäkt för den felaktiga uppgiften.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt