Annons:

Ber om ursäkt – bara ett av elva tåg gick i tid

Kustpilen. Foto: KLT

Ber om ursäkt – bara ett av elva tåg gick i tid

Kustpilen har just nu problem. På onsdagen gick endast ett av elva tåg på sträckan Kalmar-Linköping i tid.
– En del av de här tågen är lite äldre och vi har tyvärr ett högre felflöde än vad vi skulle vilja ha, säger Fredrik Nordström, vice vd på Bombardier i Sverige som är ansvarig för underhållet.

Annons:

Att Kustpilentåg ställs in är inget ovanligt för den som pendlar med tåg i Kalmar län. Problemen beror till största del på en gammal tåguppsättning som ständigt kräver reparering.

Under onsdagen kulminerade problemen, skriver P4 Kalmar. Bara ett av elva tåg gick enligt rätt tidtabell mellan Kalmar och Linköping.

Sex till sju dieseltåg märkta med Kustpilen är just nu på reparation på tågdepån i Kalmar. När de är redo att sättas på räls igen är oklart.

– En del av de här tågen är lite äldre och vi har tyvärr ett högre felflöde än vad vi skulle vilja ha. Vi gör en hel del reparationer och de reparationer vi gör får vi inga problem med utan vi får nya fel. Det är tyvärr så att vi har haft för många fel samtidigt och då får vi problem med att få ut fordonen, säger Fredrik Nordström, vice vd på Bombardier, som ansvarar för underhållet och felsökningen av de tåg som Kalmar länstrafik, KLT, äger och hyr in.

Oklart när tågen är i drift

Han kan inte säga när tågen kommer vara i drift igen. Företaget har tillsammans med KLT arbetat fram en handlingsplan som går ut på att tillsätta mer resurser i verkstaden. I framtiden ska felen därför åtgärdas snabbare.

– Så för att säkerställa en bättre tillgänglighet så jobbar vi med en handlingsplan för både det tekniska och för att tillsätta mer resurser för att snabbare få ut tågen i trafik igen, säger Fredrik Nordström.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt