Annons:

Länets mest kända besöksmål finns i Vimmerby!

Astrid Lindgrens Värld är Kalmar läns mest kända besöksmål. Foto: ALV

Länets mest kända besöksmål finns i Vimmerby!

Vimmerby kommun har Kalmar läns mest kända besöksmål – och naturligtvis handlar det om Astrid Lindgrens Värld. Det visar SIFO:s stora undersökning av turismen i Kalmar län. 97 procent i enkäten känner till sagoparken i Vimmerby.

Annons:

I dag presenterade SIFO sin stora undersökning av turismen i Kalmar län, den första sedan 2013. Astrid Lindgrens Värld är det besöksmål i länet som människor har störst kännedom om. 97 procent av de tillfrågade känner till ALV, 12 procent har besökt parken under de senaste fem åren och 13 procent ska besöka parken inom tre år. Det ger ett index på 122, vilket är sämre än 2013 men tillräckligt för att passera Glasriket som är tvåa på listan. 

Det är också väldigt många som känner till Vimmerby som ort – hela 99 procent. Med det delar Vimmerby tredjeplatsen med grannen Hultsfred. Västervik har 97 procent kännedom om. Sista i länet är Högsby med 53 procent. 

Tänker på Astrid Lindgren

Cirka 1 600 personer har deltagit i undersökningen som genomförtsa av Sifo Kantor. När respondenterna har fått beskriva vad de tänker på när de hör Vimmerby så blir svaret förstås Astrid Lindgren. 60 procent tänker på Astrid Lindgren, tio procent på Emil i Lönneberga och sex procent på Pippi Långstrump. 

Astrid Lindgrens Näs var ny på listan och 67 procent svarar att de känner till muséet. Midnattssolsrallyt känner 23 procent igen. Bäst betyg som turistlän får Kalmar län av boende i grannen Kronoberg, med ett index på 63. Sämst är det i Norrbotten med 43. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt