Annons:

Therese överraskades med utmärkelse för sitt arbete som skyddsombud

Therese Rundberg var först ut med att få utmärkelsen årets skyddsombud i Vimmerby. Annika Fundin från LO-facken i Vimmerby delade ut priset på hennes arbetsplats Lundgatans dagliga verksamhet på tisdagseftermiddagen. Foto: Ossian Mathiasson

Therese överraskades med utmärkelse för sitt arbete som skyddsombud

Therese Rundberg, skyddsombud på Lundgatans dagliga verksamhet, fick sig en överraskning när hon kom till jobbet i dag. LO-facken har utsett henne till årets skyddsombud i Vimmerby. 
– Jag känner stolthet, säger Therese Rundberg, som inte hade en aning om att hon skulle få utmärkelsen.

Annons:

Just nu pågår den årliga arbetsmiljöveckan och skyddsombudens dag uppmärksammas på onsdagen. För första gången tog LO-facken i Vimmerby tog tillfället i akt att dela ut utmärkelsen ”årets skyddsombud i Vimmerby”. 

– Vi gör det för att lyfta fram och synliggöra deras viktiga roll och uppdrag i samband med skyddsombudets dag. Vi vill uppmärksamma och försöka sprida goda exempel och pepp till våra skyddsombud med kollegor. Därför har vi efterfrågat nomineringar till årets skyddsombud i Vimmerby 2022 och det är första gången vi gör det, säger Annika Fundin, Jerry Pettersson och Håkan Koran från LO-facken Vimmerby. 

"Viktigt att ha en bra arbetsmiljö"

LO-facken har utsett Therese Rundberg, skyddsombud och en av medarbetare på Lundgatans dagliga verksamhet, till årets skyddsombud i Vimmerby. Priset delades ut i samband med tisdagseftermiddagens personalmöte och Therese Rundberg överraskades av LO-styrelsen och tog emot arbetskamraternas värmande applåder. Hon kom direkt från en facklig förhandling i kommunhuset och hade inte en aning om att hon skulle få ta emot utmärkelsen.  

– Jag tycker att det är viktigt att vi har en bra arbetsmiljö och jag måste också ge cred till min chef. Det är inte svårt att vara skyddsombud när samarbetet är så väldigt bra. Jag blir lite rörd och vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är ganska många frågor man behöver vara engagerad i och vi har både våra rättigheter och skyldigheter. Det var oväntat, men roligt att få den här utmärkelsen, säger pristagaren Therese Rundberg.

Ulrika Brorsson, verksamhetschef för Vimmerby kommuns LSS-verksamhet, tycker att det är roligt att Therese uppmärksammas och lyfter fram den goda samverkan. 

– Vi från arbetsgivarens sida tycker att det är roligt att Therese blir utnämnd till årets skyddsombud i Vimmerby kommun och vi har en väldigt god samverkan i de forum vi möts. Att kunna ha en bra samverkan är att man kan mötas från både fackets och arbetsgivarens sida. 

Medarbetarna blev bjudna på tårta

Annika Fundin läste för Therese Rundberg upp den nominering som har författats av medarbetarna och räckte över blomma, presentkort och diplom till henne. LO-facken bjöd medarbetarna på tårta. 

LO-facken har för avsikt att fortsätta dela ut den här utmärkelsen till skyddsombud som gör viktiga insatser för en bättre arbetsmiljö på arbetsplatserna i kommunen. 

– Vi hoppas att vi kan nå ut mer med informationen till nästa år. Vi vet att vi har många duktiga skyddsombud, säger Annika Fundin. 

Fakta

Motiveringen lyder: ”Therese är värd att bli årets skyddsombud. Hon visar förståelse och lyssnar, kommer direkt med ett glatt humör och hjälper till att reda ut problem på arbetsplatsen. Hon stöttar och reder ut frågor och när hon inte vet så tar hon reda på vilka rättigheter och skyldigheter som finns.

Hon får arbetsgruppen att bli engagerade genom att få med dem på olika gruppträffar och aktiviteter. Hon startar ett intresse till att vara med och påverka sin situation på arbetet och samhället i övrigt genom att våga ställa frågan och uppmana till delaktighet.

Therese är driven med sitt glada sätt och får sina arbetskamrater att känna glädje och gemenskap. Hon skapar på så sätt trygghet, motivation och kunskap i arbetsgruppen. Därför är Therese årets skyddsombud i Vimmerby kommun 2022.”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt