Annons:

NU HAR DISCOVERYS KANALER FÖRSVUNNIT FÖR TELIA-KUNDER

Nu har Discoverys kanaler släckts ned i Telias utbud. Foto: Pixabay

NU HAR DISCOVERYS KANALER FÖRSVUNNIT FÖR TELIA-KUNDER

Vid midnatt upphörde flera av Telia-kundernas kanaler att fungera för dem. Samtliga Discovery Networks kanaler har slocknat.
Parterna kommer inte överens om de ekonomiska villkoren.

Annons:

Kunde du se på Kanal 5 vid 23.30 – men inte en halvtimme senare?

Det är inte konstigt. Tv-avtalet mellan Telia och Discovery Networks Sweden har gick ut vid midnatt och omkring 1,5 miljoner tv-tittare som har Telias abonnemang blir utan kanaler som Kanal 5, Kanal 11, Eurosport och Animal Planet. 

Parterna har under en längre tid förhandlat, men inte kommit överens.

– Vi står långt ifrån varandra och det handlar om pengar. Vi tycker att vi betalar mycket för Discoverys tjänster sedan tidigare. Sedan handlar det också om vilka rättigheter vi har kring på vilket sätt vi får visa deras utbud, men där står vi närmare varandra, säger Jonas Hasselberg, Chef för Telias konsumentaffär, till TT. 

Kan missa kvalmatchen

Frågan har blivit särskilt uppmärksammad eftersom Discovery äger rättigheterna till fredagens VM-kvalmatch mellan Sverige och Frankrike. Den riskerar många svenskar att missa.

– Vi tycker inte att kunderna ska komma i kläm där och bad specifikt Discovery att göra undantag för matchen. Men det fanns inget intresse, säger Jonas Hasselberg.

Discoverys företrädare har haft ett möte med kulturdepartementet under onsdagen.

– Vi uttryckte vår oro över den svenska produktionsindustrin, när en telekomjätte med stort statligt ägande står som grindvakt mellan produktionsbolag och tv-hus och de människor som vill titta på högkvalitativ underhållning och sport. Vi lägger just nu all vår energi på att få till ett nytt avtal med Telia. Vi finns ju hos alla andra distributörer och ser ingen anledning att inte fortsätta finnas hos Telia, säger Discoverys presschef Dan Panas till Dagens Media.

Discovery har valt att inte kommentera tvisten innan de nya förhandlingarna är avslutade.

Fakta

Kanalerna som försvinner är:

Kanal 5
Kanal 9
Kanal 11
Eurosport 1 & 2
Discovery Channel
Discovery Science
Discovery World
Discovery ID
Animal Planet.

Källa: Telia

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt