Annons:

Biljettförsäljningen läggs ned på resecentrum:

Från och med årsskiftet upphör biljettförsäljningen på resecentrum. Foto: Ossian Mathiasson

Biljettförsäljningen läggs ned på resecentrum: "Försöker hitta andra lösningar"

Vid årsskiftet upphör biljettförsäljningen på Vimmerby Resecentrum. Kritikerna menar att det blir ett hårt slag mot de äldre.
– Vi har mycket mindre försäljning på våra försäljningsställen, säger Conny Karlsson, chef för affärsutveckling på KLT om beslutet.

Annons:

Från och med årsskiftet är det inte längre möjligt att köpa biljetter på resecentrum i Vimmerby. Det nuvarande avtalet löper ut och Kalmar Länstrafik kommer inte att förlänga det.

– Det stämmer. Avtalet löper ut och vi kommer inte att förlänga det. Istället försöker vi hitta andra lösningar framåt, säger Conny Karlsson, som är basenhetschef för affärsutveckling på KLT.

Vad beror det här på?

– Det är mycket som har förändrats kring biljettförsäljningen sedan pandemin. Vi ser att merparten av våra biljetter säljs via mobilappen och vi har mycket mindre försäljning på våra försäljningsställen. Därför behöver vi se över vilka försäljningsställen vi ska ha kvar. 

"Söker partners"

Ett som inte blir kvar är alltså resecentrum i Vimmerby. 

– Vi söker partners i Vimmerby just nu som vill vara återförsäljare av våra biljetter. Det är inte så stor omsättning längre att man enbart kan ha en verksamhet för biljetter. Det behöver kombineras med något annat och vi behöver hitta andra lösningar.

Kan det vara en matbutik?

– Ja, det kan vara en matbutik eller andra verksamheter som ligger praktiskt bra till. Kanske ett hotell eller en turistbyrå. Det är intressant för oss att få till en bra tillgänglighet.

"Kommer slå mot äldre"

Flera personer vår tidning talat med tror att det här kommer bli ett hårt slag för många äldre.

– Att den här verksamheten avvecklas gör att det kommer bli väldigt mycket svårare för många äldre som åker kollektiv. Även för turister, som det är mycket av på sommaren. Men framför allt kommer det slå hårt mot de äldre, säger en person som vill vara anonym. 

Conny Karlsson säger att man är medveten om det här.

– Det finns säkert några som tycker att det här är besvärligt, men det finns fortfarande möjlighet att köpa biljetter ombord på bussarna. Behöver man hjälp med information och tidtabeller, som man också behöver vara digital för i dag, så kan man ringa vår kundtjänst och få hjälp. 

När kan ni ha en annan lösning på plats?

– Vi håller på och söker lösningar och har gjort det ett tag. Det är inte försvarbart att förlänga det här avtalet eftersom det är så många färre som köper sina biljetter via försäljningsstället. Då måste vi hitta mer effektiva lösningar.

Själva väntsalen på resecentrum kommer fortsatt vara öppen.

– Det är bara biljettförsäljningen som upphör.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt