Annons:

Lärarna bötfälls - av kommunen: ”Har blivit ett stressmoment”

Personalen på AL-skolan har tröttnat på parkeringskaoset. Foto: Linus Johansson

Lärarna bötfälls - av kommunen: ”Har blivit ett stressmoment”

Personalen på Astrid Lindgrens skola har svårt att hitta parkeringsplatser nära skolan. De senaste veckorna har ett tiotal lärare bötfällts för att de parkerat fel.
– Vi får böter lite här och var. Att bötfälla sina anställda verkar vara det nya nöjet för kommunen, säger läraren Maria Rotebäck.

Annons:

Att parkera fel är förstås ingen god idé. Det har en del av personalen på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby fått erfara de senaste veckorna. De säger själva att de ”tvingas” parkera fel då parkeringsplatserna nära skolan är för få.

– Det har blivit ett väldigt stort stressmoment. Man får börja dagen med att åka runt och leta efter en parkering som inte finns. Många åker tidigare för att försöka få en plats, säger Maria Rotebäck.

Parkeringsförbud

I nuläget är personalen på AL-skolan hänvisad till bassängtaket vid hälsocentralen eller Vimarskolan för att parkera sina bilar.

– Tidigare har vi försökt att rädda situationen genom att stå runt Kungsparken också. Men helt plötsligt är det parkeringsförbud där. Vi hade också en liten grusplätt att parkera på, men den försöker kommunen sälja som en tomt så där kan vi inte heller parkera längre. Den möjligheten togs bort i samband med att det blev parkeringsförbud vid Kungsparken, säger Maria Rotebäck.

”Klump i magen”

Detta gjordes ett par veckor innan eleverna gick på sommarlov och sedan dess har ett tiotal parkeringsböter delats ut till skolans personal.

– Vi är inte rädda för att gå en bit, men ibland har man mycket att bära. Kommer vi tillbaka efter sommarlovet och det ser ut så här känns det inte bra, säger Rotebäck.

Veronica Karlsson fyller i:

– Jag åker fyra mil till jobbet och har valt att åka 30 minuter tidigare. Det är som en klump i magen varje morgon. Visst skulle vi väl kunna parkera på andra gator i närheten, men då skulle det bli irritation bland de boende där också. 

”Farlig utfart”

På det så kallade bassängtaket är det sagt att 32 bilar ska få plats. Det är långt ifrån sanningen, menar lärarna vi träffar.

– Det är omöjligt, säger Anders Nilsson, som tror att runt 20-30 nya parkeringsplatser skulle behövas för att lösa problemet.

Nilsson påpekar också brister med parkeringen på bassängtaket.

– Det är en farlig utfart som många upplever som otäck. Det är inte trafiksäkert och på vintern är det till och med svårt att köra där. Dessutom kommer du upp i en cykelbana där det är svårt att se om någon cyklist kommer.

Hoppas på lösning

Personalen är förstås medvetna om felparkeringarna och har betalat sina böter. Men problemet med parkeringsplatser kvarstår och hoppet står nu till Vimmerby kommun att lösa detta.

– Jag har fått berättat för mig att det ska tillkomma ”några” platser, men några platser räcker inte, säger Gudrun Öst.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt