Annons:

Här är badplatsen du ska undvika – vattnet är otjänligt

Vattnet vid badplatsen i Silverdalen är otjänligt och kommunen avråder från bad. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Här är badplatsen du ska undvika – vattnet är otjänligt

Miljöförvaltningen har undersökt många badplatser i Vimmerby och Hultsfred. Alla badplatser utom två bedöms ha god vattenkvalitet.

Annons:

Det enda avvikande fallet gäller Ängahultsbadet i Silverdalen. Där bedöms vattnet vara otjänligt. Vattnet har för hög bakteriehalt för att vara hälsosamt och Hultsfreds kommun uppmanar medborgarna att undvika att bada i vattnet. 

– Vi har tagit ett nytt prov som vi har skickat in till laboratoriet för att se om kvaliteten har förändrats. Det borde komma ett svar inom kort, säger Frida Rosén, miljö- och hälsoskyddsinspektör i ett pressmeddelande. 

I Vimmerby kommun har följande badplatser undersökts och vattenkvalitén bedöms vara god i samtliga: Borstingen, Nossen, Dammen i Storebro, Anen, Solnen, Gränssjön, Försjön, Krönbaden, Dammen i Gullringen, Juttern. 

I Hultsfreds kommun är även badvattnet i Hulingen problematiskt att bada i. Det bedöms vara tjänligt med anmärkning. Vattnet har förhöjda bakteriehalter, men det är inte farligt att bada i vattnet. 

Följande sjöar i Hultsfreds kommun klarar sig utan anmärkning: Kristinebergsbadet, Gnötteln, Versjön, Linden i Lönneberga, Hesjön i Målilla, Stora Hammarsjön, Lillesjö i Mörlunda, Virserumssjön vid Kaffeberget, Baddammen i Järnforsen, Järnsjön.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt