Annons:

Så många har sökt jobbet som grundskolechef i kommunen – flera kandidater kvarstår

Ola Karlsson är förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen. Foto: Arkivbild

Så många har sökt jobbet som grundskolechef i kommunen – flera kandidater kvarstår

Vimmerby kommun är mitt uppe i en rekryteringsprocess efter en ny chef för grundskolan. Totalt tio personer har sökt jobbet och inom kort ska man påbörja intervjuer.
– I bästa fall kan det vara klart om tre till fyra veckor, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Annons:

Efter mer än tio år på tjänsten som chef för grund- och särskolan i Vimmerby kommun meddelade Pia Ehrnlund Bengtsson i december att hon bestämt sig för att gå i pension.

– Jag kommer att göra min sista arbetsdag den 6 eller 7 april. Därefter tar jag ut innestående semester och avslutar min anställning i början av juni. Det är med väldigt mycket värme i hjärtat jag lämnar, berättade Pia Ehrnlund Bengtsson.

Kommunen har därefter haft annonser ute efter en efterträdare till henne. Ansökningstiden gick ut i mitten av januari och Ola Karlsson, skolchef i kommunen, är tillfreds med rekryteringsprocessen så här långt. 

– Vi har haft ett väldigt bra sökunderlag med ett ganska stort antal kvalificerade ansökningar. Flera personer har väl uppfyllt skallkraven på tjänsten, säger han.

Hur många ansökningar handlar det om?

– Totalt sett hade vi tio ansökningar och åtta av dem var kvalificerade för tjänsten. Min bedömning är att det är ett väldigt gott sökunderlag. 

Valt ut sex stycken

 Personlighetstester har skickats ut och besvarats av samtliga kvalificerade sökanden. Nu har kommunen valt ut sex stycken som man ska intervjua.

– Vi är fortfarande mitt uppe i rekryteringsprocessen och de kommande veckorna väntar intervjuer. 

Hur många av de här sex finns inom kommunen i dag?

– Det är någon enstaka intern sökande, men det stora flertalet är externa och utanför kommunen i dag. 

När tror du att det kan vara klart vem som får jobbet?

– Efter intervjuerna handlar det om att få tag i referenser och beroende på hur lätt eller svårt det är så kan det dra iväg lite. I bästa fall kan det vara klart om tre till fyra veckor. 

Kvar en bit in på våren

Någon panik är det inte eftersom Pia Ehrnlund Bengtsson är kvar en bra bit in på våren.

– Med största sannoliket kommer den nya personen vara på plats innan Pia slutar. Det är förhoppningen. Kan vi ha någon på plats innan sommarsemestern, så ger det bra förutsättningar att kunna sätta sig in i allting innan läsårsstarten i höst.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt