Annons:

Axelsson efter beskedet:

Bertil Axelsson har inte gett upp hoppet om en annan placering för förskolan. Foto: Privat

Axelsson efter beskedet: "Då får de hitta något annat"

Vimmerby kommun säger nej till VOK:s förslag om alternativ förskoleplacering. Bertil Axelsson, ordförande i VOK, menar att det finns många alternativ kvar.
– Då får de ta något av de andra, säger han.

Annons:

Nej, det blir ingen förskola i Hagaområdet. 

Det beskedet kom från Vimmerby kommun på onsdagseftermiddagen. 

Kommunen har låtit samhällsbyggnadsavdelningen göra en bedömning av området, och den visar att den geotekniska utredningen av marken som är gjord sedan tidigare är aktuell och att marken är sumpmark, enligt kommunen.

– Jag tror att det skulle gå att bygga där ändå. De som har tittat närmare på det har sagt att det är sank långt ned, men finns mycket mark som inte är sank, säger Bertil Axelsson, ordförande i VOK. 

Trots det negativa beskedet känner han inte hopplöshet. 

– Nej, vi får hoppas på något annat, det finns ju flera andra alternativ. Det finns så många andra alternativ som fortfarande kan bli aktuella. 

Glennfalks förslag

Bertil Axelsson lyfter bland annat fram förslaget från fullmäktigeledamoten och ex-kommunalrådet Micael Glennfalk (M). Glennfalk har föreslagit att bebygga Ulriksdalsområdet. 

– De får hitta något annat bara. Det finns flera alternativ som de inte brytt sig om. Får de ihop det med stiftet, så kan de bygga där. Jag kan i alla fall ut fem ställen där de skulle kunna bygga, men det är viljan det hänger på. De har bestämt sig och då vill de inte ändra sig. 

Hur känns det efter det här beskedet?

– Det är jättetråkigt att de inte lyssnar på opinionen. De har fått för sig att det här är det enda stället. Men människor som har hållit på med stadsplanering vet att det finns andra alternativ. Det finns en tyst majoritet som de inte tar hand om och de har ingen känsla för vad folk tycker. Det är bara att titta på skolfrågan, säger Axelsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt