Annons:

Bråvalla ställer in 2018 - har fått nog av våldtäkter och sexuella trakasserier

Bråvalla ställs in 2018. Foto: Pixabay

Bråvalla ställer in 2018 - har fått nog av våldtäkter och sexuella trakasserier

Bråvallafestivalen i Norrköping ställs in 2018. Orsaken uppges vara de många sexbrott som förekommit i samband med festivalen.
– Jag har fått nog, säger grundaren Folkert Koopmans i ett pressmeddelande.

Annons:

Tidigare i dag skrev flera tidningar om att en tonårsflicka våldtagits i publikhavet under fredagens Håkan Hellström-konsert på Bråvalla i Norrköping. Det är inte första gången som allvarliga sexuella övergrepp rapporterats i samband med jättefestivalen.

Nu meddelar arrangören bakom Bråvalla, FKP Scorpio, att det inte blir någon festival nästa år. Anledningen uppges vara de många sexuella övergreppen.

– Jag har fått nog. Våld dödar festivalupplevelsen, kärleken till musik och framför allt skadas människor, säger Bråvallagrundaren Folkert Koopmans i ett pressmeddelande.

Aftonbladet rapporterar att elva fall av sexuellt ofredande, ett fall av sexuellt tvång och ett fall av våldtäkt anmälts i samband med årets festival.

"Företagets hjärta"

Presschefen Kajsa Apelqvist uppger att det inte är ett enskilt brott eller händelse som ligger till grund för beslutet. 

– Det handlar inte om att vi inte kan hantera problemet eller att problemet bor i festivaler, det handlar om att göra ett tydligt ställningstagande. Vi som arbetar med Bråvalla ser festivalen som företagets hjärta och är otroligt stolta över festivalen och det arbete som vi varje dag lägger ner på att skapa en plattform för musikälskare att mötas, säger Kajsa Apelqvist till Aftonbladet.

Årets festival kommer att fortsätta som planerat.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt