Annons:

  • SKPF höll årsmöte – här är deras viktigaste fråga framåt

    Kassör Ewa Myrén och ordförande Lena Kidsten i samband med årsmötet i Folkets Park. Foto: Simon Henriksson

  • SKPF höll årsmöte – här är deras viktigaste fråga framåt
  • SKPF höll årsmöte – här är deras viktigaste fråga framåt

    Dolly Dots uppträdde.

SKPF höll årsmöte – här är deras viktigaste fråga framåt

Svenska KommunalPensionärernas förbund, SKPF, höll nyligen sitt årsmöte för Vimmerby och Hultsfred. Flera val gjordes och det bjöds också passande nog på semla.

Annons:

SKPF har fyra kommunavdelningar i Kalmar län. En av dessa är Vimmerby-Hultsfred. Ett 30-tal personer kom till Folkets Park i Vimmerby för årsmötet.

– Vi har 500 medlemmar, men ett problem vi har är att vi bara har 167 mobilnummer. Det gör att vi kan inte smsa ut information. Det beror på att många haft ett hemnummer tidigare och är man inte med på våra möten fast man är medlem så får man jättegärna höra av sig. Då kan vi lösa det, säger Lena Kidsten, som är ordförande.

I samband med årsmötet skedde flera val och nomineringar till distriksstyrelsen och kongressen. Även verksamhetsberättelsen för 2022 var en punkt på dagordningen. Bland annat har man varit på Kornettgården utanför Linköping och i Cloettaboden i Ljungsbro under året.

– Vi hade ett möte i slutet på förra året i Hultsfred och alternerar mellan Vimmerby och Hultsfred. 

Vilken är den viktigaste frågan för er?

– Det är att nå ut till våra medlemmar och att vi blir fler. Det behövs för att vi ska kunna driva på kring frågor och få till en pension som går att leva på. Vi sitter med i de kommunala pensionärsråden och för fram synpunkter till politiken, så det är jätteviktigt. 

Flera val gjordes

SKPF arrangerar ett flertal aktiviteter för sina medlemmar och har bland annat planerat en bussutflykt under våren.

– Intäkterna vi har gåt till verksamhet för medlemmarna. Vi vill gärna att de som gått i pension kommer med på våra träffar. Efter pandemin har ännu fler blivit isolerade och det är svårt att få igång hjulen igen. Vi märker ändå att vi haft ett stigande besöksantal på de aktiviteter vi genomför. 

Seniora personer drabbas också av höjda räntor, inflation och skyhöga elpriser.

– Pensionärer lever och handlar, så det märks såklart. Vi har sett att många nya har tillkommit och vi har allt från 60-åringar till personer som är uppåt 85 till 90 år. 

Kvar i styrelsen för en tid av ett år blev ordförande Lena Kidsten, sekreteraren Kurt Myrén och ledamoten Elisabeth Snygg Jonasson. Till kassör för en period av två år valdes Ewa Myrén. Monica Carlsson valdes till ledamot för en period av två år och Eva Berglund omvaldes som revisor för två år. Maud Rinaldo Larsson valdes till ersättare som revisor. Britt Nilsson och Ingalill Olofsson valdes som ersättare i styrelsen.

I samband med årsmötet uppträdde också Dolly Dots. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt