Annons:

Framgångsrika Djursdalaelever hyllades av kommunen

Djursdala skolas duktiga elever hyllades för insatsen i Vi i femman av kommunen. Foto: Vimmerby kommun

Framgångsrika Djursdalaelever hyllades av kommunen

Djursdala skola tog sig tidigare i veckan till semifinal i klassikern Vi i femman. Det ansåg kommunen var värt att uppmärksamma. I onsdags uppvaktades både elever och lärare av kommunen. 

Annons:

Djursdala skola börjar få rutin på det här med frågesportsprogrammet Vi i femman. För tredje gången på bara några år har Djursdala skola kvalificerat sig för tävlingen. 

Tidigare i veckan besegrades Torslundaskolan i en dramatisk kvartsfinal och nu väntar semifinal. Under onsdagen blev både elever och lärare uppvaktade av kommunen via barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson.

Han överräckte en fruktkorg till eleverna och blommor till deras lärare Malin Linderson. 

– Vi är stolta och glada över att Djursdala skola återigen representerar Vimmerby kommun i tävlingen, säger Peter Karlsson enligt ett pressmeddelande. 

Förvaltningen bekostar bussresan

Peter Karlsson gav ett löfte om att förvaltningen kommer bekosta klassens bussresa till semifinal och eventuell final i Kalmar. Malin Linderson har förberett eleverna för semin genom att träna mycket allmänkunskap. 

– Vi har övat på allt från flaggor till Mozart. Jag har gjort häften med all möjlig allmänkunskap som eleverna tränar på, vi gör också mycket nutidskryss I dag övade vi till exempel på kungar och regenter. Det är kul att all möjlig kunskap får spela roll i den här tävlingen, säger läraren Malin Linderson.

Semifinalen som Djursdala skola tävlar i är på måndag den 27 mars. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt