Annons:

Höll på att falla ned i vägtrumma: "Tur det inte var något barn"

En Vimmerbybo skulle besöka en avliden släkting på kyrkogården i Vimmerby. Då gav locket vika och personen fastnade med benet i trumman och föll handlöst mot asfalten.
– Tur det inte var något barn, säger hen, som vill förbli anonym.

Annons:

Vägtrumman finns utanför grindarna till kyrkogården på den sida som vetter mot ICA. På grund av sönderrostade skruvar gav locket vika när hen trampade på ett lock till en vägtrumma. Hen fastnade med benet en bit ned i trumman och föll handlöst mot asfalten.

– Man blir lite förvånad när det händer så plötsligt, man vet ju hur det kan vara med brunnar och man får vara glad att det inte var någon liten eller gammal människa, säger personen.

Hen klarade sig med lindriga skador, så som skrapsår och ett jack i benet. 

– Trumman är stor nog att rymma ett litet barn, så det är ju verkligen tur i oturen att det var en vuxen person som trampade där först. Med facit i hand var det kaske lika bra att det fick hända.

"Många barnfamiljer"

Personen vill varna andra, framför allt barnfamiljer, som befinner sig på kyrkogården. 

– Det är många barnfamiljer som går upp till Astrid Lindgrens grav ibland. Det var klassisk konstruktion, men uppenbarligen lite för vek. Jag tror inte att det var misskött, men det är inte lätt att hålla koll på alla brunnslocket.

Hen säger att kontakt togs med kommunen omedelbart. 

– De skulle åtgärda det, så förhoppningsvis sker det inga fler olyckor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt