Annons:

Företag i Vimmerby hackat:

Bilskadecenter i Vimmerby har blivit hackat på sociala medier. Foto: Arkivbild

Företag i Vimmerby hackat: "Påverkar oss jättemycket"

Företaget Bilskadecenter i Vimmerby AB öppnade här förra sommaren. Då hade man redan funnits i fem år i Kisa. Nu har företagets sociala medier hackats.
– Det påverkar oss jättemycket, säger Majd Whaba, vice vd i företaget.  

Annons:

I början av augusti förra året öppnade Bilskadecenter en ny verkstad i Vimmerby. Då hade man redan funnits i Kisa i fem år och var redo att ta nästa steg. 

– Vi bor alla i Vimmerby. Det bor fler i Vimmerby än det gör i Kisa, och då ville vi satsa även i Vimmerby för att få fler verkstäder, berättade Majd Whaba, vice vd i företaget.

Nu har man dock drabbats av något tråkigt. Bilskadecenter har tre olika sidor på Facebook. En för verksamheten i Kisa, en för den i Vimmerby och en för verksamheten som är på arabiska. Både den arabiska och den i Kisa har hackats.

– Vi upptäckte det i går att de hade kommit in på vår Facebook. Vi tog direkt kontakt med Facebook, men man har gjort det här jättesnabbt och lyckats få bort oss som administratörer. Vi vet inte exakt hur det här har hänt, men förmodligen har man först kommit in på en av våra privata sidor och sedan tagit bort oss. Vi lyckades få behålla tillgången till Vimmerbysidan, men både den arabiska och den för Kisa har de tagit över, säger Majd Whaba.

Nytt utseende och innehåll

Sidorna har fått helt nytt utseende och innehåll.

– Det är jättetråkigt och påverkar oss jättemycket. Folk kan inte kontakta oss där och ser inte heller vad vi håller på med. Namnen har ändrats och bilderna är helt ändrade. Det här är första gången det händer för oss.

Vimmerbysidan fungerar fortfarande som den ska.

– Så vi får hänvisa alla kunder i Kisa att gå in på den också eller direkt till vår hemsida. 

Hoppas ni få tillbaka sidan eller måste ni starta en ny?

– Vi försöker få kontakt med Facebook, men de behövde handlägga ärendet först. Förhoppningsvis får vi tillbaka sidan. Vi hoppas att det ska lösa sig snabbt och att vi kan ändra tillbaka namnet, annars får vi skapa ett helt nytt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt