Annons:

Här är svenskens drömgranne – är det din också?

Vissa har en mycket god relation till sina grannar. För andra är det nära en medverkan i Grannfejden.
Enligt en ny undersökning från Hyresgästföreningen har svensken nu valt sin drömgranne. Det handlar om tv-personligheten och författaren Leif GW Persson.

Annons:

Varje år låter Hyresgästföreningen genomföra en stor enkät för att bena ut vem svenskarna helst skulle vilja ha på andra sidan väggen. Mark Levengood har tagit hand om förstaplatsen två år i rad, men nu är det dags för ett tronskifte. 

Tv-personligheten och författaren Leif GW Persson har röstats fram. 

Nästan en tredjedel av svenskarnas röster hamnade på GW som drömgranne. Deckarkungen hade ett betryggande avstånd till Mia Skäringer och Mark Levengood. Var femte skulle vilja ha Prinsessan Victoria som granne. 

Leif GW Persson säger till tidningen Hem & Hyra att han inte kan komma på något bra skäl till att ha honom i dörren intill.

– Det är för mig inte begripligt. De kan inte bara ha kommit på det av egen erfarenhet om vi säger så. Jag har ju inte så många grannar här i bostadsrättsföreningen och på landet har jag ännu färre. I och för sig försöker jag alltid komma överens så gott jag kan med dem jag kan, och det har ju aldrig varit några problem, säger han.

Hur personerna som har besvarat frågan bor gör att valet av drömgranne skiljer sig. Personer i lägenhet vill i större utsträckning ha Nour El Refai, Petra Mede, Kodjo Akolor och Edward Blom som granne jämfört med villaägare.

Förutom att svara på vem som är deras drömgranne fick respondenterna uppge vilka egenskaper som är mest uppskattade hos en granne. Svaret blev en person som är trevlig och hjälpsam, som hälsar vänligt, som visar hänsyn och som inte stör.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt