Annons:

Späckat schema i Rumskulla – lockat toppartister

Mollie Minott är det stora dragplåstret till årets upplaga av Rumskulladagen. Foto: Bertil Andersson

Späckat schema i Rumskulla – lockat toppartister

Den årligt återkommande Rumskulladagen brukar locka hundratals människor till orten. I år har man fått till ett urstarkt artistutbud.
– Det känns väldigt kul, säger Marie Lindgren, en av arrangörerna.

Annons:

Varje år gör samtliga föreningar i Rumskulla gemensam sak när Rumskulladagen arrangeras. Evenemanget ska placera Rumskulla på kartan och få fler att besöka orten i den nordvästra delen av Vimmerby kommun.

– Det är lite nervöst för att allt ska klaffa, men det ser i alla fall ut att bli fint väder. Vi hoppas att det kommer mycket folk och att det blir en trevlig dag, säger Marie Lindgren.

 Stark uppställning

I år har Rumskulladagen lyckats locka några av länets mest spännande artister. Det handlar om Mollie Minott, mest känd för sin andraplats i Idol. Minott har nyligen medverkat i tv och är aktuell med nya låtar.

Även brödraduon Dimpker Brothers, bestående av Adam och Martin Dimpker, kommer till Rumskulla. Med sin blandning av pop, blues och folkrock har duon blivit en populär liveakt i länet – och man har nyligen varit i USA och spelat in sin första skiva.

Kalle Sellbrink och Apornas planet kommer också att uppträda.

– Kalle Sellbrink har varit med tidigare och brukar dra en del publik. Mollie kom till lite sent, men det känns väldigt kul. De kommer att spela var för sig, men det kanske också blir en del tillsammans, berättar Marie Lindgren.

 "Finns något för alla"

Rumskulladagen brukar locka över 500 personer. Det här är sjunde året i ordningen som evenemanget arrangeras.

– Vi vill sätta Rumskulla på kartan och få folk att uppmärksamma Rumskulla. Det ska finns något för alla och utöver musiken blir många aktiviteter. Kalle från Kalles Lek & Lattjo kommer, det blir hoppborg, gudstjänst, lotterier och mycket annat.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt