Annons:

Här vill Hemmingsson bygga moderna bostäder i Vimmerby

Johan Hemmingsson har ett område ute vid Älåkra där han är sugen på att bygga bostäder för framtiden.

Här vill Hemmingsson bygga moderna bostäder i Vimmerby

Vimmerby kommun behöver fler bostäder. Fastighetsägaren Johan Hemmingsson äger mark vid Älåkra – där han skulle kunna tänka sig att bygga bostäder för framtiden.
– Det skulle kunna bli ett fantastiskt fint bostadsområde, säger han.

Annons:

I den bostadsförsäljningsplan som antogs av kommunfullmäktige i maj framgick det att Vimmerby kommun lider av bostadsbrist. 

Men det har börjat röra på sig. 

I höst ska FB Bostad bygga 16 bostadsrätter i området Stören. 

Även andra har planer. Johan Hemmingsson, fastighetsägare i Vimmerby, äger mark vid Älåkra, som ligger i utkanten av Vimmerby mot Tuna. Där har han tankar på ett helt nytt bostadsområde. 

– Det ligger närmare till hands för mig än Coop-huset. Det skulle kunna bli ett fantastiskt fint bostadsområde och det skulle jag vilja sätta tänderna i och låta en arkitekt och en projekteringsgrupp titta på. Det skulle bli ett modernt boende, med villor och flerfamiljsbostäder i kombination. Då skulle man börja helt från scratch och jobba med de mest framsynta arkitekterna man kan tänka sig och bygga ett bostadsområde för framtiden, säger Johan Hemmingsson. 

Hur långt gångna är tankarna?

– Tankarna finns där och jag slänger ut en och annan krok ibland. Skulle man göra det här, skulle man göra det tillsammans med en byggfirma, tror jag. 

Inte detaljplanerat

Johan Hemmingsson vill bygga ett bostadsområde anpassat efter framtiden. 

– Unga har i dag ett helt annat liv och beter sig på ett annat sätt. Det är inte gillestuga och tv-rum, det ska vara sällskapsrum, datarum, uppkoppling och allting sådant. Därför tycker jag att om man gör bostäder ska man bygga för framtiden. Det är en ny tid, man lever annorlunda och bostäderna ska hålla från och med nu och under lång tid framöver.

Området är inte detaljplanerat, men finns med i översiktsplanen.

– Jag skulle vilja hålla detaljplanen själv, det finns exempel på bostadsområden i Vimmerby som är mindre vackert och jag vill inte ha ett bostadsområde som är mindre vackert. Det här området tas upp lite från och till och är anvisat i översiktsplanen som ett möjligt tänkt villaområde. Jag äger marken och det räcker för mig att det finns med i översiktsplanen, jag kan ta fram detaljplaner själv. 

"Wow-känsla"

Hur många bostäder det skulle kunna handla om kan han inte säga. 

– Jag har inte en aning just nu. Jag ser det bara som ett intressant område. Vimmerby har vuxit, men jag tror kanske inte att kommunen är så intresserad. Det är intill Västerviksvägen och det kan vara problem med infrastrukturen, med vatten och el. Samtidigt är det nära de centrala delarna, jag har närmare till kyrkan än vad man har från Kohagen. 

Hemmingsson tror att bostäderna skulle bli attraktiva. 

– Det ska vara "wow"-känsla över det, här vill jag bo. Även om det inte ses som nära, så är det nära och skulle man sätta igång det här och projektera för villor och hitta en spekulant som vill bygga, så skulle det vara attraktivt. 

När planerna kan realiseras är oklart. 

– Jag tycker att det är spännande och skulle vilja dra ihop ett projektgäng, men jag har mycket annat att göra och har redan fullt upp.

Känns det hetare än att bygga bo på Coop-taket?

– Sitter jag på en stubbe i skogen så tar det här upp större del av min tid än Konsum.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt