Annons:

Ronja kritisk mot Postnords hantering:

Så här såg det ut i Ronja Grieger Johanssons brevlåda i förra veckan. Foto: Privat

Ronja kritisk mot Postnords hantering: "Känns som de inte bryr sig"

Två gånger har Postnord placerat ett paket som inte får plats i Ronja Grieger Johanssons brevlåda. Nu har hon tröttnat.
– Jag tycker helt enkelt inte att det är okej, säger hon.

Annons:

När Ronja Grieger Johansson kom hem häromdagen möttes hon av det ni kan skåda ovan. Hon reagerade – rejält. För andra gången på kort tid hade Postnord placerat ett paket som bevisligen inte fick plats i hennes postlåda.

– Jag har haft problem med dem innan och då skrev jag också till dem. Då fick jag till svar att de skulle prata med respektive brevbärare. Vi har haft en del problem med posten på jobbet också, säger hon. 

Vad tänkte du när du fick se det där?

– Min första tanke var att tänk om jag hade beställt något ömtåligt och det hade ramlat ut. Första gången hade de ställt paketet på lådan med locket öppet och det var ett lätt paket och det blåste ganska mycket, så det hade lätt kunnat blåsa ned. Nu andra gången så regnade det väldigt mycket, men som tur är har vi tak över våra brevlådor. Det hade ju inte bara varit paketet som hade blivit förstört utan även om det fanns räkningar i lådan. 

Kunde ha stulits

Det fanns också en risk att paktetet kunde ha blivit stulet. 

– Värst av allt är ju att det står på paketet vart de kommer från så vem som helst hade kunnat ta det. Jag tycker att det är oansvarigt och det känns som att de inte bryr sig. Nu var jag ju hemma, men hade jag jobbat så hade paketet stått i många timmar och hur lätt är det inte för någon att stanna till och ta det? Vad jag kommer ihåg från när jag var mindre och bodde hemma, så kom de alltid till dörren och ringde på om det inte fick plats i lådan, men inte ens det gjorde de den här gången. Står det att det ska till ett utlämningsställe om det inte får plats, så ska det det också. Jag hade accepterat det mer om det bara var en liten del av lådan som var öppet, för då hade det ju fått plats, men när hela paketet är utanför lådan och den bara ligger i lite så är det inte okej.

"Slarvigt och ansvarslöst"

Ronja Grieger Johansson säger att hon inte är den som klagar i första taget, men att det har gått för långt nu. 

– Jag kunde inte hålla mig när det här hände. Jag har sett andra grannar som de har gjort likadant med. Det är slarvigt och ansvarslöst och som sagt vem som helst kan ta ett paket som står så där. Det är bara inte okej och sedan kanske folk tycker att jag är fjantig, men hade vi inom vården gjort ett halvdant jobb, så hade det blivit ett väldigt skrivande om det. Kanske att de gör det för att vara snälla, men jag vet inte om det är så snällt om sakerna går sönder eller om fakturor blir helt genomvåta.

Hur Postnord ser på kritiken kan du läsa här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt