Annons:

Sopproblemen fortsätter – trots löften om mer resurser

Sopproblemen i Vimmerby fortsätter. Soporna på bilden har inte med artikeln att göra. Foto: Pixabay

Sopproblemen fortsätter – trots löften om mer resurser

Den 27 juli lovade RenoNorden utökade resurser för att få ordning på sophanteringen i Vimmerby. Men klagomålen till VEMAB fortsätter att välla in. En av de drabbade är Rolf Ericsson i Pelarne. Hans kärl skulle ha tömts den 25 juli – men står fortfarande överfullt.
– Nu har det gått över en och en halv månad sedan kärlet tömdes, suckar Ericsson.

Annons:

Det nya sopsystemet i Vimmerby, Hultsfred och Högsby är sommarens stora följetong. Ännu tycks inte situationen ha förbättrats nämnvärt.

På Facebook finns det många vittnesmål om missade tömningar. Rolf Ericsson från Pelarne skulle ha haft sin ena tunna tömd den 25 juli, men väntar fortfarande. 

– Det är inte bara jag som är drabbad och jag är inte värst drabbad, men här har de inte tömt på flera veckor. Det är överfullt och jag har åkt in till Vimmerby för att sortera avfall tre gånger så här långt.

"Borde ta krafttag"

Ericsson vill se att kommunen agerar.

– Nu borde man ta krafttag, de måste fixa till det här nu. Stackarna som tömmer soptunnorna jobbat säkert hårt, men det är nog en ledningsfråga.

Kärlet med matavfall tömdes senast den 14 juli.

– Det börjar bli en sanitär olägenhet, men vi är ett litet hushåll. För de med barn är det mycket värre. Kartonger och plast går ju att köra in till Vimmerby, men matavfall är inte lätt att bli av med. Jag förstår att det inte är lätt för VEMAB heller, men man saknar lite information. På deras hemsida står att de inte har någon driftstörning.

Hur VEMAB ser på situationen kan du läsa om här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt