Annons:

Ungdomsfesten spårade ur – ”Lätt att få tag i alkohol”

Pumphuset i Källängsparken utsattes för skadegörelse. Foto: Jakob Karlsson

Ungdomsfesten spårade ur – ”Lätt att få tag i alkohol”

I torsdags kväll festade mellan 40-50 ungdomar i Källängsparken. Festen fick ett trist efterspel sedan några ungdomar gick bärsärk på det gamla pumphuset.
– Jag undrade vad fan de höll på med och kände att jag var tvungen att ta mig därifrån, säger en person som var med på festen.

Annons:

Under förra veckan fick Polisen samtal om två skadegörelser i Vimmerby, det ena vid Nossenbaden och det andra i Källängsparken. Vid båda fallen har en mängd ungdomar festat på de två olika platserna.

Dagens Vimmerby har pratat med en av ungdomarna som var med på festerna.

– I Källängsparken var det kanske 40-50 ungdomar mellan 14-17 år och vid Nossen något mindre. I Källängen var det en bra stämning ända fram tills det här hände.

Festen inleddes vid niotiden och först vid midnatt gav sig två pojkar på det gamla pumphuset och utsatte det för skadegörelse.

– Jag drack ingenting, men det var det många andra som gjorde och de här personerna kan göra väldigt dumma saker när de får i sig alkohol. De klättrade upp på taket och drog i kablar och sparkade på pumphuset. Jag undrade vad fan de höll på med, men var rädd för att hamna i bråk och gick därifrån. Jag ville inte bli inblandad.

”Lätt att få tag i alkohol”

Enligt personen dracks det mycket alkohol vid båda tillfällena.

– Det var alkohol av olika sorter och merparten av de som var där drack. Det är väldigt lätt att få tag på alkohol i Vimmerby även om man är minderårig. Man köper av någon äldre kompis, men jag tror inte att någon får av sina föräldrar. Men vi hade väldigt roligt ända fram tills det här hände. Tyvärr blir det massa skit av det.

Var det någon vuxen vid platsen under kvällen?

– Inte någon ansvarsfull vuxen i alla fall. Polisen kom någon gång och då sprang alla därifrån.

Hur reagerade du när pumphuset blev vandaliserat?

– Jag tyckte att det var dumt, men vet att de kan göra väldigt dumma saker när de får i sig alkohol. Jag trodde att det skulle sluta med bråk så vi drog hemåt.

”Såg inte så mycket”

Flera soptunnor ska också ha välts ut och ungdomarna lämnade mängder av burkar och flaskor efter sig.

– Det hände ungefär vid samma tid, men det såg jag inte så mycket av. Men det var ju glasflaskor och burkar överallt som alla lämnade efter sig.

Kommer du berätta vad du såg för Polisen?

– Det kan jag absolut tänka mig att göra. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt