Annons:

Kommunen stänger ute allmänheten från ishallen

Det blir ingen allmänhetens åkning i Vimmerby ishall förrän vecka 40. Foto: Linus Johansson

Kommunen stänger ute allmänheten från ishallen

Vimmerby Ishall har haft is sidan början av augusti. Men från och med i dag stängs allmänheten ute från anläggningen.

Annons:

Allmänhetens åkning är ett känt begrepp i Vimmerby Ishall och många andra isanläggningar. I Vimmerby brukar allmänheten kunna åka skridskor fram till 16.00. 

Från och med i dag och fram till vecka 40 har kommunen bestämt sig för att stänga ute allmänheten från ishallen. Anläggningen ska hållas låst.

 Fått andra uppgifter

Enligt uppgifter till DV från flera håll meddelades beskedet av driftchefen Gunilla Palmgård under ett möte med vaktmästarna i ishallen i går. Skälet till beslutet ska vara att vaktmästarna tilldelats andra uppgifter.

Ett 15-tal ungdomar brukar besöka ishallen varje eftermiddag för att åka skridskor. Nu kan de alltså inte göra det förrän vecka 40. Fram till dess öppnas ishallen för Vimmerby Hockeys verksamhet efter 16.00.

Dagens Vimmerby har sökt Gunilla Palmgård, men tyvärr utan resultat. Vi har även sökt gatuchefen Andreas Horste och samhällsbyggnadschefen Miklós Hatházi.

 "Väldigt höga kostnader"

Utvecklingschefen Patrik Kinnbom, som är ansvarig för kultur- och fritidsfrågorna, hade inte hört talas om beslutet förrän DV berättade det.

– Det har jag inte hört något om, men det måste i så fall ha med driftkostnaderna att göra.

Hur ser du på beslutet?

– Har vi en allmänhet som vill åka är det synd, men jag förstår också att man tittar på driftkostnaderna. Det kanske är så lite allmänhetens åkning eftersom det är sommar fortfarande och man gör bedömningen att det kostar så extremt mycket i förhållande till antalet människor som åker. Det viktigaste för oss är att vi löser det för Vimmerby Hockey.

Samtidigt så betalar kommunen för en is som invånarna inte kan använda?

– Det kan man tycka, men har det varit träning så ska isen spolas och personalresurser ska in. De kostnaderna är väldigt höga för oss. Kan vi hålla nere dem en månad så är det en stor besparing.

Det handlar om en spolning per dag. Hur mycket sparar kommunen på det?

– Jag kan inte svara på det. Det ligger på samhällsbyggnadsavdelningen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt